Άνδρας κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε πισίνα στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη
Πηγή: USA Today
21/03/2019 - 18:21

Ένας νεοϋορκέζος κατηγορείται από τις Αρχές γιατί κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε μια υπέργεια πισίνα στο σπίτι του, για να τους πουλήσει.

Ο 38χρονος Τζόσουα Σεγκέιν κατηγορήθηκε την Τρίτη για παράνομο εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών, μαλακοστράκων και άγριων ζώων, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς.

Κατηγορείται πως κατείχε εφτά σταχτοκαρχαρίες, ένα προστατευόμενο είδος από τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, με πρόθεση να τους πουλήσει.

Τον Ιούλιο του 2017 οι Αρχές, μετά από έρευνα, βρήκαν πέντε νεκρούς καρχαρίες στην καρότσα του φορτηγού του Joshua Seguine.

Οι Αρχές, μαζί με θαλάσσιους βιολόγους, όταν έψαξαν στο σπίτι του Τζόσουα Σεγκέιν, βρήκαν τρεις ακόμα νεκρούς καρχαρίες δύο διαφορετικών ειδών και το ρύγχος ενός πριονόψαρου, το οποίο θεωρείται προστατευόμενο είδος.

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος άνδρας διέθετε τα ψάρια προς πώληση σε μια ιστοσελίδα με το όνομα MonsterFishKeepers.com.   Το κόστος της παράνομης αγοράς ενός σταχτοκαρχαρία φτάνει περίπου τα 11.500 δολάρια.

Τα θηλυκά έχουν μήκος 2 με 2,8 μέτρα και τα αρσενικά μέχρι περίπου 1,8 μέτρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ως και 90 κιλά.

«Η εμπορία προστατευόμενων ειδών είναι παράνομη αλλά και επιβλαβής γι αυτά τα ευάλωτα πλάσματα», δήλωσε η Τζέιμς. «Αυτός ο άνδρας εν γνώσει του έβαζε αυτά τα είδη σε κίνδυνο για τον δικό του πλουτισμό», συνέχισε.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν δύο χρόνια μετά την έρευνα, οι αρχές, ωστόσο, περιέγραψαν τις πράξεις του όχι μόνο ως παράνομες, αλλά και ως ανήθικες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεγκέιν χρησιμοποιούσε συμμετείχε στην ιστοσελίδα με το ψευδώνυμο Aquatic Apex Life LLC ως και το τέλος του Ιουνίου 2017.

Οι ζωντανοί καρχαρίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Long Island Aquarium και στη συνέχεια στο New York Aquarium.

Η δίκη του Σεγκέιν είναι προγραμματισμένη για τις 16 Απριλίου.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις, Εικονοσκόπιο, Κόσμος

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio