Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία
Πηγή: PolisPress newsroom
15/11/2016 - 00:11

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα της 10ης Νοεμβρίου στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, αλλά και για τους πυροβολισμούς και της μεξικανικής πρεσβείας στις 31/7/2016 – Είχε χτυπήσει και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαϊου 2014

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε σήμερα, με προκήρυξή που «ανέβηκε» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα, που σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016, στη γαλλική πρεσβεία, στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας (απέναντι από τη Βουλή).

Ωστόσο, δύο ανακρίβειες που περιλαμβάνονται στο κείμενο προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά στην Αντιτρομοκρατική. Η πρώτη ανακρίβεια αφορά την ημερομηνία της επίθεσης στη γαλλική πρεσβεία και η δεύτερη την ημερομηνία του χτυπήματος με καλάσνικοφ στη μεξικάνικη πρεσβεία. Για μεν την πρεσβεία της Γαλλίας αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε στις 9 Οκτωβρίου -αντί του σωστού που είναι η 10η Νοεμβρίου- για δε τη μεξικάνικη, αναφέρεται ότι το χτύπημα έγινε στις 31 Αυγούστου, αντί της 31ης Ιουλίου.

Η οργάνωση με την προκήρυξη αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη για τους πυροβολισμούς κατά του κτιρίου της μεξικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στις 31 Ιουλίου του 2016, ενώ κατά το παρελθόν έχει την ευθύνη για πυροβολισμούς με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στις 25 Μαΐου 2014 -στις ευρωεκλογές.

Η θρασύτατη επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, που πραγματοποιήθηκε από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, θεωρήθηκε ότι ήταν επίδειξη δύναμης από τους τρομοκράτες, ενώ σημερινή ανάληψη ευθύνης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λόγω και της χρονικής συγκυρίας, καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαρά Ομπάμα, στην Αθήνα.

Η επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, εξάλλου, ήταν και που ανάγκασε τόσο την ΕΛ.ΑΣ όσο και τους Αμερικανούς πράκτορες να αλλάξουν τον αρχικό σχεδιασμό του προέδρου των ΗΠΑ να μιλήσει στην Πνύκα.

Παράλληλα, σε μια πρώτη «ανάγνωση» της προκήρυξης, φαίνεται ότι οι τρομοκράτες επιχειρούν να δώσουν ιδεολογικό στίγμα στη δράση τους (σ.σ. όπως έκανε και η 17Ν), ενώ το κείμενο σε πολλά σημεία έχει λάθη και δείχνει να αποτελεί «συρραφή» άλλων κειμένων από το Διαδίκτυο. Αναφέρουν, επίσης,  ότι χτύπησαν τη μεξικανική πρεσβεία μία εβδομάδα μετά την επέτειο (σ.σ. την 20ή) του θανάτου του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου.

Ωστόσο, το χτύπημα έγινε στις 31 Ιουλίου 2016, πράγματι μια εβδομάδα μετά την επέτειο θανάτου του Χριστόφορου Μαρίνου (είχε βρεθεί νεκρός στις 23 Ιουλίου του 1996), αλλά στην προκήρυξη αναφέρεται ότι το χτύπημα στην πρεσβεία έγινε στις 31 Αυγούστου.


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Επίκαιρα, Νόμος & Τάξη

Σχολιάστε το άρθρο

*Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Τηλεβόας

Κάντε ένα comeback, μπορείτε!

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio