Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου – Τι συζήτησαν
17/05/2026 - 22:55

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπάντρ Αμπντελατί.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν διμερή ζητήματα και περιφερειακές εξελίξεις λόγω της κρίσης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας και του Λιβάνου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, οι κύριοι Γεραπετρίτης και Αμπντελατί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στη διπλωματία ως το μέσο για την επίλυση των συγκρούσεων και τόνισαν τη σημασία του Διεθνούς Δικαίου και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Παράλληλα, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με σκοπό την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών:
FM George Gerapetritis had a phone call with his Egyptian counterpart, Badr Abdelatty. They discussed bilateral issues and regional developments in light of the crisis in the broader Middle East, including Gaza and Lebanon. pic.twitter.com/p0i71KIC80
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) May 17, 2026
Πηγή: in.gr
Σχετικά άρθρα
- Η χειραψία Σίσι – Ερντογάν άναψε «φωτιές» – Μπορεί η Αίγυπτος να «προδώσει» την Ελλάδα; (1.000)
- Νίκος Χριστοδουλίδης – Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι: Συζήτησαν για τη Συρία και για ζητήματα ενέργειας (1.000)
- Το ΓΕΝ απαντά στα δημοσιεύματα περί προστίμου στη φρεγάτα ΥΔΡΑ (1.000)
- Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί η απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου – Στο Κάιρο τη Δευτέρα ελληνική αντιπροσωπεία (1.000)
- Μονή Σινά: Τι θα συζητήσει ο Γεραπετρίτης στο Κάιρο – Ο στόχος της Αθήνας (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Εμείς και εσείς σε επαφή





