Δελτίο Ειδήσεων στις 04:59



12/06/2025 - 09:31

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτιών αποφάσισαν να απομακρύνουν προσωπικό τους από τη Μέση Ανατολή λόγω πιθανού «κινδύνου» στην περιοχή, με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με το Ιράν, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν απείλησε να πλήξει αμερικανικές βάσεις σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα και ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ επανειλημμένα εναντίον ανθρώπων που προσπαθούσαν να φθάσουν σε κέντρα διανομής τροφίμων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 31 από αυτούς και να τραυματιστούν άλλοι περίπου 200 στον θύλακο, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από 20 και πλέον μήνες πολέμου.

Την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον νότιο Λίβανο, η οποία έβαλε στο στόχαστρο σταθμευμένο όχημα σε χωριό, ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

«Υπάρχουν περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες αναπτυγμένοι στο Λος Άντζελες απ’ ότι συνολικά στο Ιράκ και τη Συρία και τα 134 εκ. δολάρια που απαιτούνται γι αυτή τη στρατιωτική δράση θα μπορούσαν να τα επωφεληθούν όλες οι πόλεις μας», δήλωσε η δήμαρχος Κάρεν Μπας σύμφωνα με το ABC News.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι σπέρνει τον πανικό με επιδρομές σε χώρους εργασίας κυνηγώντας μητέρες και πατέρες καθημερινούς κατοίκους του Λος Άντζελες.

Το Σάββατο, ημέρα των εβδομηκοστών ένατων γενεθλίων του Ντόναλντ Τραμπ οργανώνεται στην Ουάσιγκτον στρατιωτική παρέλαση με την οποία θα εορταστούν τα 250 χρόνια από την ίδρυση του αμερικανικού στρατού. Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε περισσότερες από 1.800 περιοχές των ΗΠΑ.

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών τα οποία ανασύρθηκαν χθες από τον ποταμό Άραχθο. Τα παιδιά νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζουν εγκεφαλικό οίδημα, ενώ διαπιστώθηκε εισρόφηση νερού στους πνεύμονες. Έρευνα για το περιστατικό διέταξε η Εισαγγελία Άρτας.

Τη Μολδαβία επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Ντορίν Ρετσεάν και αμέσως μετά θα γίνει δεκτός από την πρόεδρο της χώρας Μάγια Σάντου. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Το απόγευμα θα μεταβεί στη Σουηδία όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ουλφ Κρίστερσεν.

Με την εισηγητική ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου ξεκινούν στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μπάσκετ Περιστερίου οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους άλλων κομμάτων και μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη. Για συνέδριο επανεκκίνησης και ανατροπής έκανε λόγο ο κ. Φάμελλος.

Την πρόθεσή του να επεκτείνει τις υποδομές του Λαϊκού Νοσοκομείου και να δημιουργήσει νέο χώρο με πάνω από 60 επιπλέον θέσεις θεραπείας για αιματολογικούς ασθενείς και πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκεπτόμενος το νοσοκομείο.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας όταν μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της και τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός της.
Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος.

Συνεχίζουν σήμερα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, με μαθήματα ειδικότητας. Συγκεκριμένα, εξετάζονται στις Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα και Ναυτικές Μηχανές.

Σε νέο ολονύχτιο σφυροκόπημα κατά ουκρανικών πόλεων προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις.
Κίεβο, Χάρκοβο, Ντονέτσκ αλλά και η Οδησσός βρέθηκαν στο στόχαστρο των εκατοντάδων ρωσικών drones και πυραύλων.
Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου, στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, κάλεσε το Κίεβο να αποδεχθεί τους όρους της Μόσχας για ειρήνη, αλλιώς όπως είπε, θα χάσει και άλλα εδάφη.
Η Κομισιόν, πάντως, σχεδιάζει να αυξήσει τις πιέσεις προς τη Ρωσία, με 18ο πακέτο κυρώσεων που θα στοχεύει στην πλήρη απεξάρτηση της ΕΕ από την ρωσική ενέργεια.

Στην απομάκρυνση του μη αναγκαίου προσωπικού των αμερικανικών πρεσβειών στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ και των οικογενειών των διπλωματών, αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με το Associated Press.
Επίσης, η αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη εντολή εκκένωσης, μεταδίδει το Ρόιτερς επικαλούμενο Ιρακινό αξιωματούχο και μια καλά πληροφορημένη αμερικανική πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν απείλησε να πλήξει αμερικανικές βάσεις σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα και ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος και σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Αθήνα 9.84 συμμετέχει στη νέα 24ωρη απεργία από αυτή την ώρα έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις – μέλη της, με βασικό αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.

Adblock test (Why?)


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio