Γάζα: Στον «αέρα» η εκεχειρία – Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις



31/05/2025 - 23:12

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς συνεχίζει την άρνησή της στην πρόταση του απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, για στη .

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη δράση του στη Γάζα για την επιστροφή των ομήρων και την ήττα της Χαμάς, τόνισε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ δήλωσε ότι η Χαμάς ευθύνεται για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα, καθώς αρνείται να απελευθερώσει ομήρους και να αφοπλιστεί.

Οι δηλώσεις του Σάαρ στην πλατφόρμα Χ διατυπώνονται την ώρα που η Χαμάς ζητεί τροποποιήσεις στην αμερικανική πρόταση για προσωρινή εκεχειρία με το Ισραήλ στη Γάζα. Ο απεσταλμένος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την απάντηση της Χαμάς “εντελώς απαράδεκτη”.

Χαμάς: Δεν έχουμε απορρίψει την πρότση Γουίτκοφ

Εν τω μεταξύ η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν έχει απορρίψει την πρόταση εκεχειρίας που παρουσίασε ο Στιβ Γουίτκοφ, ο απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Μπάσεμ Ναΐμ, υψηλόβαθμο στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο Ναΐμ δήλωσε ότι η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση του Γουίτκοφ είναι ασύμβατη με όσα συμφώνησε η ομάδα, και πρόσθεσε ότι η στάση του Αμερικανού απεσταλμένου προς την ομάδα ήταν “άδικη” και έδειχνε “πλήρη μεροληψία” υπέρ του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Adblock test (Why?)


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio