Βίντεο: Αγαλμα 2,5 μέτρων της Μαρίας Κάλλας από Έλληνα γλύπτη αποκαλύφθηκε στη Βενετία



31/12/2024 - 18:52

Η Μαρία Κάλλας στο Λονδίνο το 1967.Η στο Λονδίνο το 1967.

Υψους 2,5 μέτρων και βάρους μισού τόνου από καθαρό ατσάλι είναι το γλυπτό της Μαρία Κάλλας που αποκαλύφθηκε προσφάτως στον υπαίθριο χώρο του Teatro La Fenice της Βενετίας – ενός θεάτρου που αποτέλεσε καθοριστικό σταθμό στη λαμπρή καριέρα της Κάλλας.

Ο λόγος για τη δημιουργία του Ελληνα γλύπτη, Νίκου Φλώρου. Αξίζει να σημειωθεί μια λεπτομέρειά του: Η Κάλλας κρατά στο χέρι της καρδιάς της το μορφοποιημένο ηχόγραμμα από την άρια Casta Diva, ως προσφορά.

Την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής πρεσβείας στην Ρώμη, οργάνωσε η αρχιτέκτονας και επιμελήτρια εκθέσεων Ανδρονίκη Φουτσιτζόγλου. Η αρχιτέκτονας Ελενα Σιμιόν με ειδίκευση στην αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, επιμελήθηκε την τοποθέτηση του γλυπτού.

 Σύμφωνα με τα λεγόμενα των συντελεστών, μετά τη , το γλυπτό θα ταξιδέψει σε κορυφαίες καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ακολουθώντας τα βήματα της ζωής και καριέρας της Μαρίας Κάλλας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio