Κ. Μητσοτάκης: Προσηλωμένη η κυβέρνηση στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά
04/09/2024 - 16:22

Τον βρεφονηπιακό σταθμό «Αργέντειος Παιδική Στέγη» στο Θησείο, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης το οποίο χρηματοδοτείται με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την προσήλωση της κυβέρνησης “στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά, έτσι ώστε να μπορούν οι οικογένειες να γνωρίζουν ότι μπορούν να αφήσουν τα μικρά τους παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που να δίνουν έμφαση πρώτα και πάνω απ΄ όλα στην ποιότητα”.
Επισήμανε ότι φέτος αυξήθηκαν κι άλλο τα voucher για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, ενώ προανήγγειλε περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με την “πολύπλευρη” κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ.
Ανέδειξε επίσης τη σημασία που αποδίδει στα προγράμματα της έγκαιρης και πρόωρης διάγνωσης πιθανών μαθησιακών λειτουργιών, σημειώνοντας ότι τέτοια προβλήματα μπορούν πολύ πιο εύκολα να εντοπιστούν από ένα καλά καταρτισμένο προσωπικό σε παιδικούς σταθμούς.
Όπως είπε, “είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα δρομολογήσουμε έτσι ώστε τα παιδιά αυτά τα οποία αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες να μπορούμε να τα εντοπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη, πρώιμη παρέμβαση αυξάνει πάρα πολύ σημαντικά τις πιθανότητες τα παιδιά αυτά να αποκτήσουν μετά μια τελείως φυσιολογική πορεία και φυσιολογική ζωή.”
«Στη μάχη που δίνουμε για το δημογραφικό, όλη αυτή η εναρμόνιση επαγγελματικής-οικογενειακής ζωής, νομίζω είναι πολύ σημαντικό”, ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.
Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, “φέτος, με το πρόγραμμα το συγχρηματοδοτούμενο και του τακτικού προϋπολογισμού, τα χρήματα για voucher έχουν ξεπεράσει τα 379 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι έχουν δοθεί περίπου 173.000 vouchers και 105.000 εξ αυτών είναι για τους γονείς για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς”.
“Δεσμευόμαστε ότι για το 2025 και μετά θα είναι σε ισχύ το πρόγραμμα για να προσθέσουμε 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ένα πρόγραμμα 70 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης», πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.
Απόστολος Χονδρόπουλος
Σχετικά άρθρα
- Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα πλεονεκτήματα του νέου πλαισίου (1.000)
- Αδ. Γεωργιάδης: Θεωρώ αδιανόητο ότι η ΕΕ βλέπει την ενεργειακή κρίση χωρίς να παρεμβαίνει γρήγορα (1.000)
- Δύο τραυματίες σε απόπειρα ληστείας στη Θεσσαλονίκη (1.000)
- Έλενα Αθανασοπούλου: Ξεσπά η ηθοποιός που μήνυσε τον σκηνοθέτη για βιασμό (1.000)
- Ηράκλειο: Στις φλόγες επιχείρηση ανακυκλώσιμων υλικών (1.000)
Δημοσίευση από PolisPress, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή






