Φιλέλληνας γερουσιαστής σε Τσίπρα για Βενεζουέλα: Σταθείτε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας


09/02/2019 - 23:39

Να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο αμερικανός γερουσιαστής και φιλέλληνας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημειώνοντας πως η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα απειλείται.

Σύμφωνα με επιστολή του γερουσιαστή προς τον πρωθυπουργό, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα hellasjournal.com, «ο Μαδούρο κατέστρεψε κάθε δημοκρατικό θεσμό που απειλούσε τη δικτατορία του και έχει διαφθείρει το δικαστικό και πολιτικό σύστημα, έκανε νοθεία στις εκλογές, ενώ απαγορεύει οποιαδήποτε κριτική χρησιμοποιώντας βία».

Ο κ. Μενέντεζ είναι ένας εκ των πολλών φίλων της Ελλάδας που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, θεωρώντας τον εχθρό της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή, ο αμερικανός γερουσιαστής τονίζει ότι είναι σημαντικό η αρχαιότερη Δημοκρατία στον κόσμο να σταθεί δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας.

Αν συμβεί αυτό, υπογραμμίζει, αυτό θα δείξει στο λαό, στον Μαδούρο και στους συμμάχους του, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα είναι μία δυνατή Δημοκρατία και στέκεται στην ορθή πλευρά της ιστορίας.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της Βενεζουέλας. Αφού εξόργισε τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την ΕΕ με τη στάση υπέρ του Νικολάς Μαδούρο, η Αθήνα αναγκάστηκε να επανεξετάσει, δηλώνοντας ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στην πολύπαθη χώρα.

alt
[Πηγή φωτογραφίας: hellasjournal.com]

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: in.gr


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio