Φίλης: Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης για τον ΔΟΛ


12/02/2017 - 12:01

Σκληρή κριτική απέναντι στον Πρωθυπουργό τόσο για την κυβερνητική στάση στις διαπραγματεύσεις όσο και για την απόφαση του κ. Α. Τσίπρα να μην συναινέσει στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την κατάθεση τροπολογίας για τα ΜΜΕ, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Ν. Φίλης έστρεψε τα βέλη του και  προς τον κυβερνητικό εταίρο κ. Πάνο Καμμένο και πρότεινε να γίνει προγραμματικό άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ.

«Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας έστω και αν βρωμάει είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε της πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ. Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, τι μπαρούφα ποιος την είπε;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Φίλης για την άρνηση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, «ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός…η ελληνική πλευρά όντως κάνει ότι μπορεί;»

«Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», είπε ο κ Φίλης σημειώνοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση έλεγε στις 5 Δεκεμβρίου ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει το ΔΝΤ, και δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση να έχει τη νομιμοποίηση και των άλλων κομμάτων, καθώς όπως εκτίμησε, το «’’ούτε ένα ευρώ μέτρα’’ που λέει ο Αλέξης Τσίπρας για να το ακούσει ο Σόιμπλε, το ακούν και οι Έλληνες και επειδή μπορεί να ληφθούν τελικά νέα μέτρα, θα το χρεώσουν αυτό στην κυβέρνηση οι πολιτικοί της αντίπαλοι».

Ο κ. Φίλης όμως άσκησε σφοδρή κριτική και στην κυβερνητική σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ‘’εμείς και οι άλλοι’’ τελείωσε… Το ‘’εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι’’ τελείωσε».

Διερωτήθηκε μάλιστα, «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο και πως είναι δυνατόν να ταιριάξουν με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής με τα 2 δισ. για εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Άμυνας… Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ. όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου;» διερωτήθηκε ο κ. Φίλης.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*loading...

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Τηλεβόας

Και εγένετο Τράμπ-α

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio