Φάτε (μάτια) ψάρια
Ο καθηγητής ιχθυολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Γεώργιος Φώτης δίνει 3 απλές συμβουλές για να μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα και τη φρεσκάδα πριν τηναγορά τους.
-Το ψάρι από το κεφάλι βρομάει, γι’ αυτό πάντα προσέχουμε τα μάτια των ψαριών να είναι «ζωηρά» και όχι άσπρα, γιατί αυτό σημαίνει ότι ήταν κατεψυγμένα και τα αποψύξανε και μετά παρατηρούμε τα βράγχια να έχουν το κόκκινο χρώμα του αίματος.
-Η σάρκα του ψαριού πρέπει να είναι συμπαγής τόσο, ώστε, αν την πατήσουμε με το δάκτυλο, να μη μείνει το αποτύπωμα.
-Δείτε αν το ψάρι έχει στην επιφάνειά του υπερβολική ποσότητα βλέννας, γιατί αυτό δείχνει ότι την παρήγαγε με σκοπό να προστατευτεί από το μολυσμένο περιβάλλον στο οποίο ζούσε.