Φάμελλος: Στίγμα στην ελληνική δημοκρατία η απουσία απαντήσεων από το πόρισμα του ΑΠ για τις υποκλοπές
02/08/2024 - 16:29
«Το ζήτημα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ορκιζόμαστε στο Σύνταγμα και στην τήρηση των κανόνων της χώρας μας – αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων – όχι μόνο με βάση το κόμμα που ανήκουμε αλλά και με βάση την προσωπική μας ευθύνη στην πολιτική. Την Τετάρτη, στην ομιλία μου στη Βουλή, κατέθεσα δημόσια την πρότασή μας για συνεργασία στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά και κάλεσμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Σήμερα οφείλουν να συναινέσουν στην κλήση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για απαντήσεις, με βάση τον κανονισμό της Βουλής. Δεν μπορεί να μείνει αυτό το στίγμα στην ελληνική δημοκρατία και δεν μπορεί να μείνει ένα τέτοιο θέμα αναξιοπιστίας στη δικαιοσύνη!», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Μιλώντας στο Talk Radio για το πόρισμα του Αρείου Πάγου και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως «αν αποδεχτούμε όλοι, με καλή πίστη, την επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όπως εκφράστηκε στην ανακοίνωσή της, τότε παραμένει αναπάντητο για ποιο λόγο εθνικής ασφάλειας ή για ποιο κακούργημα ήταν υπό παρακολούθηση ο κ. Χατζηδάκης, αλλά και γιατί δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την παραβίαση των δικαιωμάτων του; Όπως και όλοι οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της χώρας που παρακολουθούνταν».
«Το θέμα των υποκλοπών ξεκίνησε την πρώτη μέρα διακυβέρνησης Μητσοτάκη»
«Πώς είναι δυνατόν την ίδια περίοδο ένα παράνομο και κακόβουλο λογισμικό να έχει δεσμεύσει τα τηλέφωνα των ίδιων υπουργών, των ίδιων στρατιωτικών ή ανθρώπων που ήταν πολιτικά πρόσωπα και ανέλαβαν τώρα υπουργικά καθήκοντα, όπως του κ. Μυλωνάκη και της συζύγου του; Γιατί δεν έγινε έρευνα στους παρόχους των επικοινωνιών, στην Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών και γιατί δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες, ακόμα κι οι εργαζόμενοι της intellexa, που αφαίρεσαν τους servers;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τόνισε χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο ζήτημα των υποκλοπών, που ταλανίζει τη χώρα και έχει στιγματίσει την ελληνική δημοκρατία, ξεκινάει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Όταν ως πρωθυπουργός ανέλαβε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ, άλλαξε το νόμο για τα προσόντα του διοικητή, για να προωθήσει και να διορίσει τον κ. Κοντολέοντα. Δεν έχουν απαντηθεί αυτά τα μεγάλα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 2019», υπενθύμισε ο Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και συνδέοντας εκείνη την επιλογή του πρωθυπουργού με τις πρόσφατες εξελίξεις.
«Η ανακοίνωση Αδειλίνη, τελευταία πράξη της συγκάλυψης»
«Η τελευταία πράξη της συγκάλυψης, ήταν η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κ. Αδειλίνη. Διότι με αυτή την ανακοίνωση κλείνει από την πλευρά του Αρείου Πάγου ένας φάκελος διερεύνησης, χωρίς όμως να δοθούν απαντήσεις! Θα έπρεπε όλα αυτά να απαντηθούν με επιλογή της δικαιοσύνης. Δεν το έκανε. Και τώρα αρχίζει ένας φαύλος κύκλος: Φταίει η πολιτική που καλεί την κ. Αδειλίνη στη Βουλή ή φταίει το πόρισμα που άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα;», σημείωσε, για να υπογραμμίσει πως «δεν μπορεί να καλείται να απολογηθεί η αντιπολίτευση, επειδή χρησιμοποιεί τον κανονισμό της Βουλής για να λύσει ένα μείζον ζήτημα. Αυτοί που πρέπει να ερωτηθούν πρώτα απ’ όλα είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα των υποκλοπών στην Ελλάδα».
Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, η παραβίαση των θεσμικών κανόνων και η αδιαφάνεια που επικρατεί στη χώρα μας, σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση στο επίπεδο της οικονομίας.
«Η αδιαφάνεια, εργαλείο που επέλεξε ο Μητσοτάκης»
«Είναι τα εργαλεία που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και το σύστημα οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα, με στόχο ένα μεγάλο πλιάτσικο σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία», σημείωσε, εξηγώντας ότι «όλη αυτή η κατάπτωση, η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία που επικρατούν στις οικονομικές ρυθμίσεις – από το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας μέχρι τα ρουσφέτια των διορισμών των ‘γαλάζιων’ παιδιών – τα βήματα οπισθοχώρησης στη δικαιοσύνη, στοχεύουν σε μία άδικη αναδιανομή του πλούτου. Δεν έχουν όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας το ίδιο δικαίωμα πρόσβασης στο Ταμείο Ανάκαμψης, στον τραπεζικό δανεισμό, στις αδειοδοτήσεις. Και αυτό πλήττει και την παραγωγή της χώρας μας».
Κληθείς να σχολιάσει την έκρηξη ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε την απουσία ρύθμισης της αγοράς όπως και την απουσία ελέγχων, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο: «Τώρα η κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη υπερκερδών στο ρεύμα, έστω σε μια υποεκτιμημένη μορφή, καθώς θα φορολογηθεί ένα μόνο τμήμα που είναι ήδη εδώ και δύο χρόνια στα ταμεία τους. Σιωπή από την κυβέρνηση για τις τράπεζες και τα διυλιστήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: in.gr
Σχετικά άρθρα
- Βιτριολικό σχόλιο Κασσελάκη: «Να επαναφέρει ο πρωθυπουργός τον κ. Δημητριάδη και να συνεχίσουν το κοινό έργο τους. Καλή ακρόαση!» (1.000)
- Υποκλοπές: Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης για άμεση διαβίβαση του πορίσματος στη Βουλή (0.943)
- Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές ζητά ο Κουτσούμπας (0.943)
- Γιατί αποτελεί πρόκληση η απόφαση του Αρείου Πάγου να μπει στο αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών και του Predator (0.893)
- Υποκλοπές: Όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαψεύδει τον πρωθυπουργό (0.893)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική