Τσακαλώτος: Έξοδος από τα capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου


19/05/2017 - 00:15

Την πλήρη άρση των capital control μέχρι και το τέλος του χρόνου προανήγγειλε πριν λίγη ώρα από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτηση του για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης

«Με το κλείσιμο τη δεύτερης αξιολόγησης και την ένταξη της Ελλάδας στο QE το κλίμα θα αλλάξει και θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη άρση των Capital Control» είπε ο υπουργός Οικονομικών και, απαντώντας σε αντίρρηση που έφερε από τα έδρανα ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μάκης Βορίδης, πρόσθεσε «Θα τα πούμε και στην συζήτηση του προϋπολογισμού ( σ.σ. του 2018 ) θα είσαστε εκεί για να με κρίνετε αν λέω αλήθεια . Μιλάω για πλήρη άρση των capital control».

Ο κ.Τσακαλώτος εκτίμησε ότι είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς για το 2017, εάν πάρουμε τη συνολική λύση.
Δήλωσε μάλιστα ότι: «ο πρόβλημά μας είναι ότι θα έρχονται πολλοί επενδυτές. Πρέπει να βάλουμε φίλτρα, για να ξεχωρίσουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν μακροχρόνια επένδυση».

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως στο ξεκίνημα της ομιλίας του παραδέχθηκε: «Έτσι κι αλλιώς μόνοι μας είμαστε τώρα. Εννιά στους δέκα στην Ελλάδα βλεπουν Survivor αυτήν την ώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν εντάσεις τώρα».

.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Τηλεβόας

Και εγένετο Τράμπ-α

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio