Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μπορούν να αποβούν προς όφελος των δύο λαών


19/06/2017 - 08:45

Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, συναντάται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

Στον σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον τούρκο ομόλογό του. «Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε ενδιαφέρουσα περίοδο όσον αφορά στις σχέσεις των δύο χωρών… Η τελευταία μας συνάντηση έχει ανοίξει μια ευρεία ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών προκειμένου να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και τη σχέση συνεργασίας. Αυτές οι σχέσεις μπορούν να λειτρουργήσουν προς όφελος των δύο λαών» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Προσβλέπω το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ανοιχτά για δεκαετίες προκειμένου να δώσουμε λύση. Πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε με θετικό τρόπο τα όποια ζητήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητική διάθεση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μπιναλί Γίλντιριμ ευχαρίστησε για το καλωσόρισμα και την τιμή. «Είμαστε γείτονες, χρειαζόμαστε καλές σχέσεις γειτονίας. Αναμφίβολα έχουμε θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της λογικής και με ψυχραιμία» είπε.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα. Εχουμε και εμείς προβλήματα. Ολα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση», πρόσθεσε. «Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις…»

«Ειμαστε και οι δύο μηχανικοί και έχουμε ένα πραγματιστικό τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων. Δεν πρέπει να μας εμποδίζουν στο να προχωρήσουμε οι παρανοήσεις… Ευελπιστώ ότι η παρούσα επίσκεψη θα συμβάλλει στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων…»

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, και μετά την ολοκλήρωσή τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους.Βεβαίως υπάρχουν μπροστά μας προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αυτό κάνουμε εμείς.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio