Τρεις Κινέζοι για πρώτη φορά στο top 20 των Δισεκατομμυριούχων του Forbes σε πραγματικό χρόνο


14/11/2017 - 03:06

Του Russell Flannery

Σπανίως περνάει ημέρα χωρίς η πολλών οκτανίων οικονομία της Κίνας να φτάσει σε ένα νέο ορόσημο. Τρεις από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της χώρας πέρασαν πρόσφατα ένα νέο όριο στη Λίστα των Δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το Forbes σε πραγματικό χρόνο.

Η Κίνα για πρώτη φορά φιλοξενεί τρεις από τους 20 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Και σε μία ακόμη επίδοση-ρεκόρ, κάθε ένας από τους τρεις αυτούς Κινέζους διαθέτει περιουσία που ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τρεις Κινέζοι, με βάση τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής, είναι: ο Hui Ka Yan, πρόεδρος του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande Group, με περιουσία αξίας 43,5 δισ. δολαρίων, ο Ma Huateng, ο πρόεδρος της διαδικτυακής εταιρείας βαρέων βαρών Tencent που είναι επίσης γνωστή και ως Pony Ma, με περιουσία 43,1 δισ. δολαρίων και ο Jack Ma, πρόεδρος του ομίλου Alibaba Group, με εκτιμώμενη περιουσία ύψους λίγο πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα εισηγμένα στο χρηματιστήριο περιουσιακά στοιχεία είναι η κύρια πηγή πλούτου για καθέναν από τους τρεις επιχειρηματίες και τα μεγάλα κέρδη των τιμών των μετοχών των βασικών τους επιχειρήσεων τροφοδότησαν την αύξηση της περιουσίας τους κατά το παρελθόν έτος. Οι Evergrande και Tencent είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ και η Alibaba είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη.

Η Κίνα σήμερα φιλοξενεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: capital


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio