Το Ecofest 2020 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων


18/01/2020 - 14:28

Από σήμερα έως και τη Δευτέρα, διεξάγεται το Ecofest 2020 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικολογία, στην πράσινη ανάπτυξη, στις πράσινες πόλεις στην ανακύκλωση και στην ηλεκτροκίνηση.

alt alt alt

Η διοργάνωση χωρίζεται σε τρία μέρη: Στο Εκθεσιακό σκέλος, “Eco-Fair”, και τις τρεις μέρες. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και πρωτοπόρες υπηρεσίες γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας και της ανακύκλωσης. Θα… γνωρίσουν επίσης το ηλεκτρικό όχημα Formula E – Ηλεκτρικές μηχανές, και πολλές άλλες καινοτομίες.

«Το μονοθέσιο είναι το τέταρτο κατά σειρά που η ομάδα μας κατασκεύασε και ολοκλήρωσε το 2019. Το όνομα της είναι Θέτιδα και έχει δύο κινητήρες στο πίσω μέρος του, κινείται εξολοκλήρου με μπαταρίες λιθίου πολυμερούς, ζυγίζει 240 κιλά, ενώ το εντυπωσιακό είναι η επιτάχυνση της, αφού μπορεί να φτάσει τα 0-100 σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα» δήλωσε στον Αθήνα 984, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της φοιτητικής ερευνητικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Αναστασία Γκαρτζώνη.

«Το όχημα μας, η Όρκα, είναι ένα prototype, μονοθέσιο, όχημα και ο στόχος είναι να πετύχει τις μέγιστες αποδόσεις χωρίς τη μέγιστη ταχύτητα. Όλη η έρευνα γύρω από τη σχεδίαση και τα ηλεκτρονικά είναι να έχεις το μεγαλύτερο «efficiency». Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι το σχήμα του, το οποίο είναι μια σταγόνα ή αλλιώς μια Όρκα, γεγονός που το καθιστά πολύ αεροδυναμικό. Κατασκευαστικά, είναι από carbon fiber, ανθρακονήματα, δηλαδή, που είναι πολύ ελαφριά -μόλις 35 κιλά-, πολύ πιο ελαφρύ από την ίδια την οδηγό που είναι μέσα. Ο κινητήρας είναι DC και υπάρχει ένα κλασικό κύκλωμα οδήγησης που είναι σχεδιασμένο από τους φοιτητές», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπάθας, ο οποίος είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ηλεκτρολόγος και ηλεκτρονικός μηχανικός.

Παράλληλα, στον χώρο της Τεχνόπολης λαμβάνουν χώρα οι εκδηλώσεις «Eco-Events”. Πρόκειται για εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως το Eco-Basket Weekend (διαγωνισμοί ικανοτήτων, διαγωνισμοί σουτ, τουρνουά 3 εναντίον 3, αγώνας επίδειξης 3 εναντίον 3 με τη συμμετοχή παικτών της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Μάλιστα, το παρών έδωσαν οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες, Κώστας Τσαρτσαρής και Αντρέας Γλυνιαδάκης.

alt

Ένα ακόμα διαδραστικό παιχνίδι στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν μέρος, είναι το εικονικό παιχνίδι τένις, με στόχο τη συγκέντρωση της παραγόμενης ενέργειας και τη δωρεά της σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Τρίτο και τελευταίο μέρος του Ecofest είναι το Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης “Eco-Mobility Conference”, τη Δευτέρα.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί και αφορά στην Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα.

Μια ακόμα δράση που «τρέχει» και τις τρεις ημέρες θα είναι σε εξέλιξη η καμπάνια «Δώρισε το μπουφάν που δε χρειάζεσαι και ζέστανε μια ψυχή». Το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) θα συγκεντρώνει τα είδη έξω από το κτίριο «Μηχανουργείο της Τεχνόπολης.

alt alt

Στο φεστιβάλ βρέθηκαν, επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Γρηγόρης Λέων και η Πρόεδρος της ΔΕΡΑ, Νίκη Αραμπατζή.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

Print Friendly, PDF & Email

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio