Το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα smartwatches κάνουν τη ζωή μας καλύτερη


25/11/2021 - 10:16

Έρευνες – Μελέτες

alt

Σε smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται – και – οι Έλληνες καταναλωτές, για τη σωματική και ψυχική τους ανάκαμψη μετά από την πανδημία. Αυτήν τη στροφή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες (64%) εκτιμούν ότι τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Έρευνα της IPSOS με πρωτοβουλία της HUAWEI: σε smart εφαρμογές και συσκευές έστρεψε τους καταναλωτές η πανδημίαΣύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες – ανάμεσα τους και η Ελλάδα – με πρωτοβουλία της HUAWEI, πάνω από 3 στους 5 πιστεύουν ότι οι έξυπνες συσκευές και εφαρμογές μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Οι μισοί από αυτούς πιστεύουν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν να καταπολεμήσουν και το στρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 76% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ήδη smartwatch -με το 33% μάλιστα να το έχει αποκτήσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Επιπλέον, το 27% σχεδιάζει να αγοράσει ένα μέσα στον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 76% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη smartphone, το 19% smartwatch, το 15% smartband και το 28% ασύρματα ακουστικά.

Ο βηματομετρητής είναι η πιο δημοφιλής λειτουργία υγείας που χρησιμοποιείται σε smartphone μεταξύ όλων των χωρών. Όσον αφορά τα smartwatches/smartbands στην Ελλάδα, το top 3 με τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες συμπληρώνουν η καταγραφή παλμών και η παρακολούθηση ύπνου.

Οι ερωτηθέντες υπογραμμίζουν, τέλος, ότι η ποιότητα της συσκευής είναι εξίσου σημαντική με τις λειτουργίες της. Για το 73% και το 70% αυτών η αδιαβροχοποίηση και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αντίστοιχα είναι βασικά για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν αξίζει να αγοραστεί.

Οι έξυπνοι βοηθοί

Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν περαιτέρω, εάν πιστεύουν ότι οι νέες εφαρμογές και οι έξυπνες συσκευές μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους και σε ποιες πτυχές της ζωής τους φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμες. Το 64% των Ελλήνων πιστεύει γενικά ότι η ποιότητα ζωής μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς που αναφέρονται ως εκείνοι, που χρειάζονται περισσότερο βελτίωση, είναι: η υγεία συνολικά (61%), το άγχος (50%) και η ποιότητα ύπνου (46%). Ένα εντυπωσιακό 52% των ερωτηθέντων στη χώρα μας, δήλωσε μάλιστα πως οι έξυπνες εφαρμογές και συσκευές μπορούν πράγματι να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι οι πολίτες, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όσα ταλαιπωρούν τον οργανισμό τους (κακή φυσική κατάσταση, άγχος, αϋπνία, πεσμένη διάθεση) αναγνωρίζουν πως χρειάζονται έναν καθημερινό βοηθό, που θα τους δώσει την έξτρα ώθηση να πετύχουν τους στόχους τους.

Ποιος είναι αυτός; Όπως δείχνει η έρευνα, είναι οι έξυπνες συσκευές, όπως smartwatches και smartbands, οι οποίες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία και λειτουργίες ακριβείας για τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης των χρηστών.

Οι έξυπνες συσκευές που περιλήφθηκαν στη μελέτη ήταν smartphones, smartwatches, smartbands και ασύρματα ακουστικά. Όλες αυτές οι συσκευές διαθέτουν πλήθος λειτουργιών παρακολούθησης υγείας και αθλητισμού, αλλά ποιες θεωρούνται οι πιο χρήσιμες;

Adblock test (Why?)

Πηγή: ΣΕΠΕ


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Επιστήμη και Τεχνολογία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio