Ξενοδοχείο από απορρίμματα ανοίγει τις πόρτες του στη Μαδρίτη


20/01/2011 - 11:59

Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από απορρίμματα που ξεβράστηκαν στις ακτές της Ευρώπης ανοίγει τις θύρες του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Δημιουργός του πρωτότυπου αυτού ξενοδοχείου, από συμπιεσμένα σκουπίδια, είναι ο καλλιτέχνης Ha Schult. Το ξενοδοχείο διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Plaza de Callao, ως μέρος της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Fitur.

Ο Schult δηλώνει πως ελπίζει να τραβήξει με αυτό τον τρόπο την προσοχή στον όγκο των σκουπιδιών που παράγει η μαζικός τουρισμός στην Ευρώπη. «Δημιούργησα το Ξενοδοχείο Σκουπιδιών από Ακτές επειδή οι ωκεανοί του πλανήτη μας είναι η μεγαλύτερη χωματερή σκουπιδιών», λέει.

Το 40% περίπου των σκουπιδιών που απαρτίζουν το προσωρινό αυτό ξενοδοχείο, βρέθηκαν σε ακτές της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η εκπρόσωπος του πρότζεκτ, Rose Piqueras, λέει πως στόχος είναι να τονιστεί η διαφορά της πραγματικότητας με την εικόνα που πουλάει η βιομηχανία του τουρισμού. «Θέλαμε να δείξουμε ότι πώς μπορούν να γίνουν οι διακοπές μας εάν δεν καθαρίσουμε τις ακτές μας» λέει, σημειώνοντας πως οι παραλίες στη νότια Ιταλία ήταν αυτές στη χειρότερη κατάσταση.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio