Στο πλευρό των μαθητών τους


03/02/2011 - 11:49

Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, δέκα εκπαιδευτικοί από την Καλαμπάκα δείχνουν έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο. Αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε μαθητές από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Σύμφωνα με το διευθυντή του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, Χρήστο Αλμπάνη, η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκπαιδευτικών και λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που υπάρχει.

Έγινε έρευνα στο σχολείο σχετικά με τα παιδιά που μπορούν να βοηθηθούν, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήρια.

Ο κ. Αλμπάνης ανέφερε ακόμα πως στην εθελοντική προσπάθεια συμμετέχουν δέκα καθηγητές, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μετά το κανονικό ωράριο του σχολείου και μέχρι 5.30 το απόγευμα. Είπε ακόμη ότι πρόθεσή τους δεν είναι να έλθουν σε αντιπαράθεση με τα εξωτερικά φροντιστήρια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως στα δωρεάν μαθήματα συμμετέχουν μόνο μαθητές της Γ΄ Τάξης (20-25) που δεν κάνουν φροντιστήρια.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση από τον σύλλογο διδασκόντων του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας απευθύνεται κάλεσμα στους γονείς που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν τα στοιχεία των μαθητών και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Νέοι για πάντα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio