Στις αρχές του 2011 το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό


05/01/2011 - 00:54

Νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό πρόκειται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, όπως τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

 
Το Νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στο πρώτο δίμηνο του 2011 και θα αφορά στα σκάφη αναψυχής.
 
Ο κ. Διαμαντίδης έκανε λόγο επίσης για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση άρσης του καμποτάζ ενώ ως προς την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας τόνισε ότι περίπου 600 πλοία κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής από έλληνες πλοιοκτήτες. Αυτό τόνισε ο Υπουργός .
 
Ο κ. Διαμαντίδης ο οποίος τάσσεται προς την κατεύθυνση προσέλκυσης πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο στη διάρκεια του 2011, υπογράμμισε ότι «Τα πλοία θα απορροφήσουν τρεις χιλιάδες νέους Έλληνες αξιωματικούς και πληρώματα του εμπορικού μας ναυτικού».
 
Στο πλαίσιο της αύξηση των πλοίων με ελληνική σημαία, ο υπουργός ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την κινεζική κυβέρνηση μετά την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε στη χώρα του ότι θα συστήσει ταμείο 5 δισ. ευρώ για τη ναυπήγηση πλοίων στα λιμάνια της Κίνας. 
 
Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβέρνηση -δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης- προχωρεί άμεσα σε όλες τις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού σε κτιριακό εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio