Στα €4,2 δις διαμορφώθηκε η ελληνική αγορά Τηλεπικοινωνιών το 2017

Ελαφρά ανοδικά κινήθηκε το 2017 η εγχώρια αγορά Τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα, η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά διαμορφώθηκε το 2017 στα επίπεδα των €4,2 δις έναντι €4,19 δις το 2016. Από τους επιμέρους τομείς της αγοράς, η κινητή τηλεφωνία κατέγραψε αύξηση κατά 1,4% και κυμάνθηκε το 2017 στα €1,82 δις, ενώ η σταθερή ενισχύθηκε επίσης ελαφρά κατά 1,2% και κινήθηκε στα €2,17 δις. Η δε συνδρομητική τηλεόραση υποχώρησε ελαφρά και βρέθηκε το περασμένο έτος στα επίπεδα των €0,21 δις από €0,24 δις το 2016. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, κ. Νάσος Ζαρκαλής, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους για την παρουσίαση της πορείας της εταιρείας κατά το 2017.

Σε δίκτυα επόμενης γενιάς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας επενδύουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοιΣτο μεταξύ, οι πάροχοι, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά Τηλεπικοινωνιών, συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους επενδυτική μάχη, συνδράμοντας με τις επενδύσεις τους στην προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Αυτήν την εικόνα επιβεβαιώνουν οι εν εξελίξει επενδύσεις των ΟΤΕ, Vodafone και Wind σε δίκτυα νέας γενιάς, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών, οι οποίες θα βοηθήσουν επιχειρήσεις και καταναλωτές να παρακολουθήσουν ισότιμα τις ψηφιακές εξελίξεις, οι οποίες συντελούνται παγκοσμίως.

Επενδύσεις
Την πρόθεση του ομίλου να επενδύσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας μετέφεραν χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom, Timotheus Höttges και ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. Συγκεκριμένα, ο όμιλος γνωστοποίησε ότι προτίθεται να επενδύσει €2 δις έως το 2022 στην ανάπτυξη δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home-FTTH) και στην τεχνολογία του 5G. Στόχος είναι 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες σύνδεσης 1Gbps την επόμενη τετραετία. Στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου, περιλαμβάνεται, επίσης, η κάλυψη με οπτική ίνα εγκαταστάσεων μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Από την πλευρά της η Wind Ελλάς, όπως τόνισε χθες ο κ. Ζαρκαλής, σημείωσε ότι η δική της επένδυση για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται και εκτιμάται ότι στο τέλος του 9μήνου του 2018 θα καλύπτει 170.000 γραμμές πανελλαδικά, με στόχο τις 442.000 στο τέλος του 2019. Η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις €95 εκατ. την περασμένη χρονιά, που κατευθύνθηκαν στην περαιτέρω ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς στην κινητή (4G) και τη σταθερή (VDSL, FTTx). Οι δε επενδύσεις για το 2018 εκτιμώνται μεταξύ €95 εκατ. – €105 εκατ.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, κ. Srini Gopalan, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges, o Υπουργός ΨΗΠΤΕ κ. Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Δημήτρης Λιάκος.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: ΣΕΠΕ