Σουλτάνος με τα όλα του: Ο Ερντογάν πρόεδρος και του Επενδυτικού Ταμείου της Τουρκίας


12/09/2018 - 12:00

Στα χέρια του Τούρκου Προέδρου περνάει το Επενδυτικό Ταμείο της Τουρκίας, καθώς ο Ερντογάν αυτοδιορίστηκε πρόεδρος του Ταμείου και στη θέση του αντιπροέδρου διόρισε τον γαμπρό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών.

Οι προεδρικές αποφάσεις, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως, αναφέρουν επίσης ότι ο Ζαφέρ Σονμέζ διορίσθηκε γενικός διευθυντής του ταμείου.

Το Επενδυτικό Ταμείο ιδρύθηκε το 2016 και κατέχει το σύνολο ή μέρος των μετοχών αρκετών μεγάλων τουρκικών εταιρειών, όπως η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Turk Telekom, η πετρελαϊκή Turkish Petroleum, οι ιδιωτικές τράπεζες Ziraat και Halk, και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Επιπλέον κατέχει μετοχικό κεφάλαιο στην εθνική ταχυδρομική υπηρεσία, στον εθνικό σιδηρόδρομο, τον οργανισμό τυχερών παιγνίων και εταιρείες αγωγών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν, είχε δηλώσει προεκλογικά ότι κρίνει σωστό να αναλάβει ο ίδιος και την προεδρία του Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να αποφασίζει ο ίδιος για τη νομισματική πολιτική της χώρας.

(Με πληροφορίες από Bloomberg)

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio