Σερβία: Το σπίτι των γονιών του Βούτσιτς επισκέφθηκε ο Δένδιας – Είδε και Ομπράντοβιτς20/12/2022 - 03:30

Το σπίτι των γονιών του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας (φωτογραφία, επάνω, από το Instagram).

«Ζήτω η σερβο-ελληνική φιλία!»

Την επίσκεψη γνωστοποίησε ο σέρβος πρόεδρος με ανάρτησή του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες.

Δείτε ακόμα – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινά τις απειλές πολέμου της Τουρκίας

«Στο σπίτι των γονιών μου, σήμερα, του Αγίου Νικόλαου, φιλοξένησα τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Ιβιτσα Ντάτσιτς. Ευχαριστώ που τιμάτε τον οίκο Βούτσιτς! Ζήτω η σερβο-ελληνική φιλία!», έγραψε ο κ. Βούτσιτς στην ανάρτησή του.

«Η μισή γιορτάζει»

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται το Βελιγράδι την ημέρα που γιορτάζει τον Αγιο Νικόλαο, τον προστάτη πολλών σερβικών οικογενειών, καθώς και για το γεγονός ότι θα επισκεφθεί τον σέρβο πρόεδρο στο σπίτι του την ημέρα του προστάτη Αγίου. Οι Σέρβοι γιορτάζουν τον Αγιο Νικόλαο στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το παλαιό, ιουλιανό ημερολόγιο.

«Η μισή Σερβία γιορτάζει σήμερα. Και είμαι τόσο περήφανος και τόσο χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού», ανέφερε, σύμφωνα με το gr.euronews.com.

«Ο Αγιος Νικόλαος με προστατεύει σε όλη μου τη ζωή. Εχει πάντα μια θέση, όχι μόνο στο γραφείο μου αλλά, αν μου επιτρέπετε να πω, στο σπίτι μου με την οικογένειά μου και, κυρίως, στην καρδιά μου», πρόσθεσε.

Συνάντηση με Ομπράντοβιτς

Ανέφερε, επίσης, πως μίλησε με τον προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς που βρισκόταν χθες στο Βελιγράδι, έναν από τους πιο πολύτιμους προπονητές του μπάσκετ σήμερα στον κόσμο, όπως είπε.

Συνομιλίες με Ντάτσιτς

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο έλληνας υπουργός μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς και σημείωσε πως θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα.

Αναφέρθηκε στον «αναθεωρητισμό που σε συνδυασμό με τις νεοθωμανικές βλέψεις και τις απειλές πολέμου είναι κάτι που η Ελλάδα έχει ν’ αντιμετωπίσει καθημερινά, στην παράλογη αφήγηση της Τουρκίας».

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Ντάτσιτς για τις δηλώσεις του σχετικά με την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ξεκάθαρη θέση της Σερβίας στο Κυπριακό.

Υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

«Η Ελλάδα ήταν και θα είναι πάντα υπέρ της προοπτικής ένταξης της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τη συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας, με στόχο την επίτευξη μιας συνολικής, νομικά δεσμευτικής συμφωνίας.

Συζητήθηκε ακόμη η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και δύο τριμερή σχήματα: ένα μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας και ένα άλλο μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Αλβανίας.

Adblock test (Why?)

Πηγή: in.gr


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio