Ρέιβ πάρτι έξω από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας


15/05/2018 - 05:55

Δύο από τα μεγαλύτερα clubs της Τυφλίδας, τα Bassiani και Cafe Gallery, έγιναν στόχος της γεωργιανής αστυνομίας, με την πρόφαση της διακίνησης ναρκωτικών εντός των κέντρων, κατηγορία που το Bssiani απορρίπτει.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το γεωργιανό Κοινοβούλιο, πραγματοποιώντας και rave party σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καλώντας τον πρωθυπουργό Giorgi Kvirikashvili αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών να παραιτηθούν.

Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για μια «εκστρατεία» από πλευράς δεξιών πολιτικών δυνάμεων να δυσφημίσουν τα clubs, τα οποία σημειωτέον ανήκουν στα πλέον αναγνωρισμένα της ευρωπαϊκής tecnho και house σκηνής, καθώς σε αυτά συχνάζουν προοδευτικοί άνθρωποι, που μιλούν ανοιχτά ενάντια στην ομοφοβία και το συντηρητισμό της γεωργιανής κυβέρνησης.

Ο νόμος σχετικά με τα ναρκωτικά στη Γεωργία είναι τόσο αυστηρός που επιτρέπει σε αστυνομικούς να σταματούν ανυποψίαστους ανθρώπους και να πραγματοποιούν ελέγχους για κατοχή ουσιών, ενώ πολλοί έχουν καταδικαστεί με πολυετείς ποινές, ακόμη και για μικροποσότητες.

Δημοφιλή clubs από χώρες της Ευρώπης όπως τα Black Madonna, Roi Perez, Boiler Room, Amsterdam club De School και Belgrade club Drug Store εξέδωσαν ανακοινώσεις στήριξης προς τη σκηνή της Γεωργίας, ενώ πολλοί φαν της συγκεκριμένης μουσικής και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο μοιράστηκαν το σλόγκαν του club Bassiani «We dance together, we fight together», δηλαδή «Χορεύουμε μαζί, πολεμάμε μαζί».

(Με πληροφορίες από dazeddigital.com)

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio