Πόλεμος στη Γάζα: Έτοιμη για «ολοκληρωμένη συμφωνία» δηλώνει η Χαμάς, αν το Ισραήλ σταματήσει30/05/2024 - 23:11

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι ενημέρωσε τους μεσολαβητές των ειρηνευτικών συνομιλιών ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» που θα περιλαμβάνει και μια συνολική συμφωνία ανταλλαγής των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, εφόσον το Ισραήλ «σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον του λαού της Γάζας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, η γερμανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι σταματά τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ολοκληρώνοντας ύστερα από δυόμισι μήνες τη συμμετοχή της στη διεθνή αερογέφυρα σωτηρίας.

Ένα γερμανικό μεταγωγικό A400M απογειώθηκε από την Ιορδανία για μια τελευταία αποστολή ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τα μέσα Μαρτίου, ερρίφθησαν περίπου 315 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας – τρόφιμα, εμφιαλωμένα νερά, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλες προμήθειες – για τον άμαχο πληθυσμό που υποφέρει.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορέσαμε να συνεισφέρουμε στην ανακούφιση των δεινών του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο αντιπτέραρχος Ίνγκο Γκέρχαρτς.

Η διεθνής κοινότητα εντείνει τις προσπάθειες για την παράδοση περισσότερων προμηθειών στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω χερσαίων και θαλασσίων οδών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, Reuters

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio