Πρωταγωνιστής ένας Έλληνας
07/12/2010 - 17:30

Από την περασμένη Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, στο Κατάρ μετρούν ήδη αντίστροφα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό και όχι μόνο, γεγονός του πλανήτη, θα φιλοξενηθεί σε δώδεκα χρόνια από σήμερα στη μικρότερη χώρα που έχει αναλάβει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA στέλνουν για πρώτη φορά το Μουντιάλ στη Μέση Ανατολή. Πίσω από αυτή την τεράστια επιτυχία για μια χώρα… λίγο μεγαλύτερη σε έκταση από την Κρήτη «κρύβεται» ένας… Έλληνας. Ο Θανάσης Μπατσίλας! Εκτελεστικός Διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ (QFA) και διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ασιατικού Κυπέλλου (Asian Cup), ο Λαρισαίος τεχνοκράτης εργάστηκε τους τελευταίους είκοσι μήνες ως Στρατηγικός Σύμβουλος της υποψηφιότητας του Κατάρ για το 2022. Είκοσι μήνες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης που στο τέλος, όμως τον δικαίωσαν!

«Αποτελεί και προσωπική αλλά και ομαδική δικαίωση. Ξεκινήσαμε τρεις άνθρωποι πιστεύοντας σ’ αυτό το όραμα και τώρα εκπληρώνουμε το στόχο και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους,» δηλώνει στο ΑΠΕ ο Θανάσης Μπατσίλας από την Ντόχα, όπου ο ίδιος μαζί με τον Σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χασάν Αλ Τογιαντί γνώρισαν αποθεωτική υποδοχή κατά την επιστροφή τους από τη Ζυρίχη ως θριαμβευτές.

«Δεν είχα ζήσει από κοντά δυστυχώς την υποδοχή στην Ελλάδα το 2004, όταν κερδίσαμε το Euro για να μπορώ να συγκρίνω. Αυτό που έζησα όμως στη Ντόχα ήτα προτώγνωρο. Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους να πανηγυρίζουν… ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Κάτι το μοναδικό».

πηγη: omogeneia.gr


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Έλληνες παντού

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio