Προειδοποίηση Τουρκίας προς ξένους πρέσβεις για το Κυπριακό: Μην υπερβαίνετε τις αρμοδιότητές σας


02/08/2018 - 00:23

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αποδοκίμασε την Τρίτη τα σχόλια στα οποία προέβησαν κάποιοι ξένοι πρέσβεις σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην Κύπρο, καλώντας τους να μην «υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους».

«Τα σχόλια που έκαναν κάποιοι πρεσβευτές σε μια πρόσφατη συνδιάσκεψη με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, υποστηρίζοντας τις μονομερείς δραστηριότητες σχετικά με υδρογονάνθρακες που διεξάγονται από τους Ελληνοκυπρίους στην ανατολική Μεσόγειο, είναι ανεπίτρεπτα. Συστήνουμε στους εκπροσώπους των σχετικών χωρών να μην υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, Χαμί Αξόι, σε δήλωσή του αργά την Τρίτη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

«Είναι απαράδεκτο η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιμένει να ενεργεί σαν να ήταν η μόνη ιδιοκτήτρια του νησιού, και να συνεχίζει με τις διμερείς, σχετιζόμενες με υδρογονάνθρακες δραστηριότητές της, απουσία μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης του Κυπριακού. Με αυτές τις δραστηριότητες, η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους, που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου η κυπριακή κυβέρνηση κατηγορείται πως είναι μακριά από κάθε «πνεύμα συμβιβασμού».

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio