Προβλέψεις για 5% αύξηση επιβατών φέτος στο «Μακεδονία»


13/04/2011 - 19:06

Ξεκίνησε τις πτήσεις της από το «Μακεδονία» η χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair και τα πρώτα δρομολόγια ήταν για Φραγκφούρτη και Όσλο.

 
Στο τέλος του 2012 ή το αργότερο στις αρχές του 2013, υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση, το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία», που θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση και υπερατλαντικών πτήσεων. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης κ. Αχ. Τοπούζας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 246 εκατ. ευρώ, του οποίου οι εργασίες προχωρούν κανονικά.
 
Αντιθέτως, προβλήματα υπάρχουν στο κτήριο του αεροσταθμού, αφού είναι το μόνο έργο -από τα 19 που είχαν περιληφθεί στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού κι αναβάθμισης του αεροδρομίου- το οποίο δεν εκτελέστηκε. «Καλύπτουμε τις ανάγκες με εσωτερικές παρεμβάσεις» επισήμανε ο κ. Τοπούζας και αναφέρθηκε στις εργασίες που εκτελούνται για επέκταση της αίθουσας «Σέγκεν», αλλά και στην προσπάθεια αύξησης των ροών στα διαβατήρια, καθώς για φέτος αναμένεται αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο.
 
Κίνηση
Όπως εκτίμησε, σε σχέση με το 2010, όταν καταγράφηκε μείωση της τάξης του 3,7% (ή κάτι λιγότερο από 4 εκατ. επιβάτες) στην κίνηση, φέτος υπολογίζεται πως θα υπάρξει αύξηση που μπορεί να φθάσει στο 5%.
 
«Μόνο οι Ρώσοι εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τους 300.000, έναντι 160.000 το 2010», τόνισε ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης αποδίδοντας την αισιοδοξία του στο γεγονός ότι από τα μέσα Απριλίου θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη στη Μόσχα, για πρώτη φορά, η Aeroflot, «ενδεχομένως και δύο φορές την ημέρα». Στο σχεδιασμό της έχει εντάξει τη Μόσχα, με πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη και η Aegean.
 
Επιπρόσθετα, από τις 27 Μαΐου ενεργοποιείται και η δρομολόγηση των απευθείας πτήσεων Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης από την Turkish Airlines, η οποία έχει δημιουργήσει προσδοκίες για μεγάλη αύξηση των επισκέψεων Τούρκων τουριστών στη γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ.
 
Νέοι προορισμοί
Από χθες, εξάλλου, ξεκίνησε τις πτήσεις της από το «Μακεδονία» και η χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, με τα πρώτα δρομολόγια να γίνονται από Φραγκφούρτη και Όσλο. «Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν πτήσεις για Λονδίνο, Στοκχόλμη και Βρυξέλλες», επισήμανε η εκπρόσωπος της Ryanair Ida Buonanno και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν δρομολόγια προς Μιλάνο και Ρώμη. Με την προσθήκη και των δύο προορισμών στην Ιταλία, η Ryanair θα πετά από τη Θεσσαλονίκη σε 7 ευρωπαϊκές πόλεις, προσβλέποντας να κινήσει περί τους 200.000 επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Συνολικά στην Ελλάδα η ιρλανδική low cost αεροπορική εταιρεία πετά από 6 αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Κως, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα) και φιλοδοξεί να μεταφέρει 700 χιλ. επιβάτες, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία 700 νέων θέσεων απασχόλησης σε αυτές τις περιοχές.
 
Για να γιορτάσει την έναρξη λειτουργίας της και να καλωσορίσει τους πρώτους επιβάτες που προσγειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, η Ryanair έχει ενεργοποιήσει προσφορά 1 εκατομμυρίου θέσεων αξίας 8 ευρώ έκαστη, για ταξίδια στην Ευρώπη κατά το Μάιο και τον Ιούνιο, οι οποίες είναι διαθέσιμες για κρατήσεις έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14 Απριλίου.

 

Πηγή: Ημερησία


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio