Πομπέο: «Ιστορική» η συμφωνία των Πρεσπών


07/09/2018 - 17:03

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της γειτονικής χώρας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ο οποίος αποκαλεί την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» υπογραμμίζει «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου».

Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται πως οι ΗΠΑ συγχαίρουν τη γειτονική χώρα για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, «η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της Μακεδονίας και ολόκληρη την περιοχή. Η δέσμευσή σας στις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, την ευθύνη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς είναι αξιέπαινη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη Μακεδονία καθώς προχωράει να καταλάβει, τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια».

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως προσβλέπει σε μία μελλοντική εμβάθυνση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.

Yπενθυμίζεται πως χθες και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέστειλε τηλεγράφημα στον Σκοπιανό πρόεδρο, Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγχαίροντας τη γειτονική χώρα για τη συμφωνία στο ονοματολογικό.

naftemporiki.gr

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: naftemporiki


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio