ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός λειτουργίας 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο ΑΧΕΠΑ07/09/2017 - 21:03

Την ταλαιπωρία των νεφροπαθών, γιατί 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης παραμένουν εκτός λειτουργίας εδώ και δύο χρόνια, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Για ανακρίβεια στοιχείων κάνει λόγο η διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ λειτουργούν 12 από τα 23 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ενώ τα 11 είναι χαλασμένα και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων. Παράλληλα αναφέρει, ότι λόγω των χαλασμένων μηχανημάτων διαταράσσονται οι βάρδιες του προσωπικού, επειδή οι αιμοκαθάρσεις, που είναι προγραμματισμένες για το πρωί μετακυλίονται στο απόγευμα ή τη νύχτα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Σπανός, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για ανακριβή στοιχεία καθώς «μόνο τέσσερα μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας και δεν επιδέχονται επισκευής λόγω παλαιότητας», ενώ υπάρχουν επτά μηχανήματα τα οποία παθαίνουν βλάβες, αλλά επιδιορθώνονται και τίθενται ξανά σε λειτουργία.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία απόσυρσης των μη επισκευάσιμων μηχανημάτων. Οι βάρδιες της αιμοκάθαρσης δεν έχουν διαταραχθεί και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο έχουμε βελτίωση» είπε ο κ. Σπανός και παράλληλα επισήμανε, ότι το ΑΧΕΠΑ προμηθεύτηκε πριν ένα μήνα τέσσερα μικρά μετακινούμενα μηχανήματα με τα οποία κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους οι νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, εξηγεί ότι λόγω των βλαβών που παθαίνουν τα απαρχαιωμένα μηχανήματα του ΑΧΕΠΑ, από τους 100 μόνιμους αιμοκαθαιρόμενους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, έχουν μείνει 55, στην πλειονότητά τους ανασφάλιστοι, ενώ οι 45 κάνουν πλέον τις αιμοκαθάρσεις τους στον ιδιωτικό τομέα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε ό,τι αφορά τις αιμοκαθάρσεις, το έχει το ΑΧΕΠΑ. Εμείς προτείναμε στη διοίκηση του νοσοκομείου να προκηρύξει ένα διαγωνισμό για το σύνολο των αιμοκαθάρσεων, δηλαδή και για τα μηχανήματα και για τα φίλτρα κλπ και όποιος μειοδοτήσει να αναλάβει για πέντε χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Καραγκιόζης.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Υγεία

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio