Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα οι «χρυσές» βίλες στην Αθήνα (pics)15/05/2024 - 12:28

Χωρίς να εκδηλωθεί το παραμικρό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκαν νωρίτερα σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τις βίλες Βγενόπουλου και Τσαγκαράκη. Αντίθετα, άλλαξαν χέρια η εξοχική κατοικία της οικογένειας Ψαλλίδα στη Μύκονο, αλλά και της Ελένης Καψή στο Πήλιο.

Στην περίπτωση της βίλας του εκλιπόντος επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου στην Εκάλη επρόκειτο περί εκούσιου πλειστηριασμού με πρωτοβουλία των κληρονόμων του, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση πρόκειται για οικόπεδο εκτάσεως 3.533,41 τ.μ. μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, ήτοι παλαιάς διώροφης οικίας συνολικής επιφανείας 402,89 τ.μ., νεότερης διώροφης οικίας συνολικής επιφανείας 573,71 τ.μ. και υπογείου αμφοτέρων των οικιών επιφανείας 394,94 τ.μ.

Το ακίνητο βρίσκεται στην Εκάλη επί της οδού Πάρνηθος 10 και εντός του οικοπέδου υφίστανται:

Κλείσιμο

α) ένα κτίριο μονοκατοικία συνολικής επιφανείας 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων 1.212,86 τ.μ. είναι κύριας χρήσης και 391,86 τ.μ. είναι βοηθητικής χρήσης. Το κτίριο αποτελείται από παλαιό κτίσμα κατασκευασμένο προ του έτους 1950 και νέο κτίσμα κατασκευασμένο με οικοδομική άδεια του έτους 2002.

β) μία ανοικτή κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) στον περιβάλλοντα χώρο, επιφανείας 102,80 τ.μ.

Όπως αναφέρεται, η υπολειπόμενη δόμηση είναι 200,50 τ.μ., η οποία μπορεί να κατασκευασθεί ως ισόγεια κάλυψη κτιρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για μεγάλου μεγέθους μονοκατοικία, μέσης παλαιότητας 45 ετών, πολυτελούς κατασκευής, που παρουσιάζει τεχνικά χαρακτηριστικά ιστορικού κτιρίου και μοναδικότητας με την ύπαρξη του πύργου Βαυαρικού στυλ, σε μεγάλου μεγέθους οικόπεδο με υπολειπόμενο Συντελεστή Δόμησης, με πισίνα και όμορφο διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο με αιωνόβια δέντρα, η οποία βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο έφτασε στο παρά πέντε του πλειστηριασμού δύο φορές, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2023, αλλά η διαδικασία οδηγήθηκε σε αναστολή, την τελευταία φορά μάλιστα λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Ο πρώτος εκούσιος πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε τελικά στις 27 Μαρτίου 2024, με τιμή εκκίνησης 4,2 εκατ. ευρώ, αλλά ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Άγονος κατέληξε ο πλειστηριασμός και για μεγάλη κατοικία που ανήκει στον γνωστό κοσμηματοπώλη Γεώργιο Αλέξανδρο Τσαγκαράκη.

Πρόκειται για οριζόντιες ιδιοκτησίες, επί οικοδομής, αποτελούμενης από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, κτισμένης σε αγροτεμάχιο, στην Δημοτική Ενότητα Βάρης, του Δήμου Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης, στην εποικισθείσα περιοχή του αγροκτήματος ‘Μοναστηριακά Κορωπίου’, εκτός σχεδίου πόλεως, επί της αγροτικής οδού Ονείρων. Κατά την εκτέλεση, διαπιστώθηκε από εξωτερική παρατήρηση ότι, πρόκειται για οικοδομή πολυτελούς κατασκευής, οι δε χώροι αυτής χρησιμοποιούνται ως κατοικία.

Η έκταση του αγροτεμαχίου είναι 5.174,80 τ.μ. και σύμφωνα με τo Κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου 3.932 τ.μ. Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 2,64 εκατ. ευρώ. Κατόπιν προσφυγής, ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αύξησε την τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Σε Μύκονο και Πήλιο
Με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης άλλαξε χέρια το εξοχικό της οικογένειας Ψαλλίδα (της τεχνικής εταιρείας Έδραση-Ψαλλίδας) στη Μύκονο.

Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη που αναπτύσσεται σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 5.765 τ.μ. Επισπεύδουσα ήταν η Cepal Hellas, η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 1.050.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.050.001 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, το ισόγειο έχει επιφάνεια 180 τ.μ. και περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα. δύο υπνοδωμάτια αποθήκη, WC, εσωτερική κλίμακα προς τον A’ όροφο καθώς και βεράντα με θέα την παραλία του Αγ Ιωάννη. Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 46 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο με λουτρό. Η συνολική επιφάνεια κύριας και βοηθητικής χρήσης ανέρχεται σε 226 τ.μ. ενώ υπάρχει και κλειστός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων επιφάνειας 25 τ.μ.

Ως έτος αποπεράτωσης θεωρείται το 2000 και όπως αναφέρεται πρόκειται για πολυτελή κατασκευή με επενδύσεις με πέτρα και μάρμαρα σε ορισμένους χώρους, πέργολες κλπ. Το ίδιο συνέβη και με εξοχική κατοικία της Ελένης Καψή, -της γνωστής οικογένειας ξενοδόχων-, στο Πήλιο, που για πολλοστή φορά βγήκε στο σφυρί. Σήμερα άλλαξε με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης και συγκεκριμένα στις 469.001 ευρώ.

NEWMONEY.GR

Adblock test (Why?)

Πηγή: protothema


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio