Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το εμπορικό κέντρο στη Βάρκιζα – Τι "κλήρωσε" για Βγενόπουλο και οικογένεια Ψαλλίδα15/05/2024 - 12:28

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Αρκετά ήταν τα «επώνυμα” σφυριά που χτύπησαν σήμερα, ενώ συνολικά διενεργήθηκαν περισσότεροι από 1.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ένα από τα σημερινά «επώνυμα” σφυριά αφορούσε το μεγάλο επαγγελματικό κτίριο στη Βάρκιζα που διατηρούσε η οικογένεια Κουτρουλιά της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων «Palmie bistro”. Το ακίνητο, το οποίο κάποτε λειτουργούσε σαν εμπορικό κέντρο, άλλαξε τελικά χέρια, μετά από μια «μάχη” που διήρκησε 3 ώρες.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί για το εν λόγω ακίνητο, το οποίο σήμερα βγήκε στο σφυρί με «ψαλιδισμένη” την τιμή πρώτης προσφοράς στο 1.417.650 ευρώ (από 2.181.000 ευρώ στον πρώτο), ενώ η τιμή κατακύρωσης διαμορφώθηκε αρκετά υψηλότερα, στα 1.627.858 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την doValue, αφορούσε συγκεκριμένα 35 οριζόντιες ιδιοκτησίες πολυκατοικίας, χτισμένης επί οικοπέδου εκτάσεως 1.000,58 τ.μ., στη θέση «Βάρκιζα” και επί της οδού Αφροδίτης αρ. 3. Εντός του παραπάνω περιγραφόμενου οικοπέδου έχει ανεγερθεί επαγγελματικό κτίριο το οποίο αποτελείται από τρία επίπεδα και περιλαμβάνει 33 καταστήματα, εκ των οποίων: τα 13 καταστήματα βρίσκονται στο υπόγειο, τα 14 στο ισόγειο και τα 6 στον α’ όροφο.

Στα… αζήτητα η βίλα Βγενόπουλου

Από τους σημερινούς πλειστηριασμούς ξεχώριζε και ο επαναληπτικός για τη βίλα του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη, ο οποίος ήταν και πάλι άγονος, όπως και τον περασμένο Μάρτιο. Σημειώνεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2023, ωστόσο η διαδικασία είχε τότε τεθεί σε αναστολή, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σφυρί που προγραμματίστηκε για τις 22 Νοεμβρίου 2023. Η τιμή εκκίνησης στον σημερινό πλειστηριασμό παρέμενε στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κληρονομιά του εκλιπόντος επιχειρηματία έχει τεθεί σε εκκαθάριση με δικαστικές αποφάσεις ύστερα από αίτηση των κληρονόμων του και συγκεκριμένα της χήρας του Ανδρέα Βγενόπουλου, Αρετής Σουβατζόγλου, καθώς και των δύο παιδιών του, της Μελίνας και του Φίλιππου Βγενόπουλου. Στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ο δικηγόρος που έχει τεθεί ως διαχειριστής της περιουσίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, ζήτησε από το αρμόδιο δικαστήριο Αμαρουσίου, το οποίο εποπτεύει τη διαδικασία της εκκαθάρισης, την άδεια -όπως προβλέπεται από το νόμο- για την εκποίηση του εν λόγω ακινήτου το οποίο αποτελούσε κάποτε την κατοικία του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σε νέα χέρια το ακίνητο Ψαλλίδα

Σε νέα χέρια πέρασε, από την άλλη, η πολυτελής κατοικία στην Μύκονο, που ανήκε στους ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας «Έδραση – Ψαλλίδας”, Χριστόδουλο Ψαλλίδα και Κωνσταντίνο Ψαλλίδα. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Cepal, είχε τιμή πρώτης προσφοράς το 1,05 εκατ. ευρώ, όσο και στον αρχικό πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023, με το ακίνητο να κατακυρώνεται τελικά μόλις ένα ευρώ υψηλότερα, στα 1.050.001 ευρώ.

Ψαλλίδας

Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρέθηκε εκ νέου η Agripan, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο σημερινός άγονος πλειστηριασμός, που στρεφόταν κατά της «Αγκριπάν Σπύρος Δ. Παντελεημονίτης ΑΕΒΕ”, είχε επισπεύδουσα την DoValue Greece και τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 2.239.366 ευρώ. Το σφυρί αφορούσε συγκεκριμένα ένα οικόπεδο στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, με κτίσματα συνολικής επιφάνειας 1.734,88 τ.μ.

Αντιμέτωπη με το σφυρί επρόκειτο να βρεθεί, εν τω μεταξύ, και η Ελένη Μαμιδάκη, με το ακίνητό της στο Πόρτο Χέλι, ωστόσο ο σημερινός πλειστηριασμός τέθηκε τελικά σε αναστολή, όπως και ο προηγούμενος, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουλίου τέθηκε σε αναστολή.

Τα βιομηχανικά ακίνητα

Σε νέα χέρια πέρασε το ακίνητο της «Ανώνυμης Εταιρίας Επιπλοξυλουργών Βιοτεχνών Πάτρας» (ΣΕ.ΒΙ.Π Α.Ε.) στην Κάτω Οβρυά Πατρών, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 927 χιλιάδες ευρώ και τιμή κατακύρωσης τις 927.001 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορούσε ένα οικόπεδο με τα των εντός αυτού κτιρίων, το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού Οβρυάς, εμβαδού του οικοπέδου 6.989,99 τ.μ.

Γόνιμος ήταν ο πλειστηριασμός και για το ακίνητο της ΒΙΟΚΟΤ, συμφερόντων της οικογένειας Ζούρα (Zouras Farm). Ειδικότερα, το σημερινό σφυρί αφορούσε ένα αγροτεμάχιο με πτηνοσφαγείο στα Οινόφυτα. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στο ποσό των 510 χιλ. ευρώ, με το ακίνητο να κατακυρώνεται στις 510.008 ευρώ.

Adblock test (Why?)

Πηγή: capital


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio