Πιθανότητα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ. Δεύτερη ημέρα απεργίας και ταλαιπωρίας


04/09/2018 - 08:54

Για δεύτερο 24ωρο και με την προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων, συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εξήγγειλε απεργία για δεύτρη συνεχόμενη ημέρα με αποτέλεσμα χιλιάδες ξένοι τουρίστες αλλά και έλληνες αδειούχοι να μην μπορούν να μετακινηθούν από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεδομένης δε της υψηλής τουριστικής κίνησης ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες ανησυχίες επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα νησιά πως σύντομα μπορεί να παρατηρηθούν ελλείψεις σε προϊόντα.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ η οποία θα προβλέψει μισθολογική αύξηση κάτι που ουσιαστικά αρνείται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Σημειώνεται πως οι ναυτεργάτες δεν έχουν λάβει καμία αύξηση τα τελευταία οκτώ χρόνια ενώ τα σωματεία τους καταγγέλλουν πως η πλοιοκτησία σε συνεργασία με ΜΜΕ προσπαθεί να ενεργοποιήσει «κοινωνικούς αυτοματισμούς» και να στρέψει τους πολίτες- ταξιδιώτες, τουρίστες κλπ- κατά των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Στο μεταξύ, δεδομένου πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική εξέλιξη στον διάλογο των δύο πλευρών, η οποία να ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό τα αιτήματα που τίθενται, υπάρχουν σωματεία που δηλώνουν ότι προτίθενται να προχωρήσουν και σε νέα 24ωρη απεργία.

Όπως έχει δείξει βέβαια η ιστορία στο λιμάνι του Πειραιά- και όχι μόνο- εάν ληφθεί απόφαση και νέα απεργία δεν αποκλείεται να υποβληθεί αίτηση ασφαλιστιικών μέτρων προκειμένου να κριθεί αυτή παράνομη ή/και καταχρηστική.

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio