Περισσότερες εξάψεις βιώνουν οι παχύσαρκες γυναίκες στην εμμηνόπαυση


"width="500" />

31/05/2017 - 19:27

Τα αγγειοκινητικά συμπτώματα, όπως οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις, προκαλούν μεγάλη δυσφορίας στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Μελέτες έχουν ήδη τεκμηριώσει ότι οι γυναίκες που παίρνουν βάρος κατά την εμμηνοπαυσιακή περίοδο έχουν μεγαλύτερη συχνότητα αυτών των συμπτωμάτων. Και τώρα μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Menopause, δείχνει ότι οι εξάψεις σχετίζονται με υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος.

Η μελέτη έγινε σε δείγμα 749 γυναικών στην Βραζιλία, 45-60 ετών, και έδειξε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες είχαν περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από τις εξάψεις, με αποτέλεσμα να διακόπτουν συγκεκριμένες δραστηριότητές τους και επίσης να μειώνεται η εργασιακή τους απόδοση.

Τα νέα αυτά στοιχεία υποστηρίζουν τη λεγόμενη «θερμορυθμιστική θεωρία», που υποστηρίζει ότι ο ΔΜΣ σχετίζεται θετικά με τα αγγειοκινητικά συμπτώματα επειδή ο λιπώδης ιστός του σώματος ενεργεί ως ισχυρό θερμομονωτικό. Η απομόνωση κάνει δυσκολότερη τη διάδοση της θερμότητας, γεγονός που με τη σειρά του κάνει τις παχύσαρκες γυναίκες να υποφέρουν περισσότερο από τις εξάψεις.

Η έρευνα επιβεβαίωσε επίσης τη σχέση μεταξύ αυξημένου ΔΜΣ και άλλων συμπτωμάτων, όπως οι πόνοι στις αρθρώσεις και τους μυς και τα έντονα ουρολογικά προβλήματα.  

Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα ενισχύουν τη σημασία της πολυεπίπεδης προσέγγισης του ελέγχου του βάρους των γυναικών στη φάση της εμμηνόπαυσης και ανακύπτει η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της επίδραση της παχυσαρκίας τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

«Η έρευνα επιβεβαιώνει άλλες μελέτες που έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που είναι βαρύτερες τείνουν να έχουν περισσότερες εξάψεις, ειδικά κοντά στην εμμηνόπαυση. Σε ορισμένες, αλλά όχι σε όλες, η απώλεια βάρους και η γυμναστική έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει τις εξάψεις στις γυναίκες που είναι παχύσαρκες, άρα υπάρχει ένας ακόμα καλός λόγος για τις γυναίκες να τηρούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής», σχολιάζει η Τζο Ανν Πινκερτον, εκτελεστική διευθύντρια της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης Βορείου Αμερικής.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Υγεία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio