Περισσότερα από 800 εκατ. Κινέζοι κάνουν χρήση του Διαδικτύου


27/08/2018 - 12:39

Έρευνες – Μελέτες

alt

Ένα σημαντικό ορόσημο κατέκτησε πρόσφατα η αγορά της Κίνας, μιας από τις αδιαφιλονίκητες μεγάλες δυνάμεις για το χώρο της τεχνολογίας. Πλέον, περίπου 802 εκατ. Κινέζοι κάνουν χρήση του Διαδικτύου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 57,7 του πληθυσμού.

Το 98% του πληθυσμού χρησιμοποιούν mobile internet, για να περιηγηθούν στο ΔιαδίκτυοΓια να καταστεί σαφές το μέγεθος της πολύ ισχυρής δύναμης της κινέζικης αγοράς, σημειώνεται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία CNNIC (China Internet Network Information Center), που εποπτεύεται από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριών της Κίνας, 788 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χρήστες υπηρεσιών κινητού Διαδικτύου. Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε ένα επιβλητικό ποσοστό 98% των χρηστών της χώρας, το οποίο κάνει χρήση υπηρεσιών mobile internet. Η υψηλή διείσδυση του κινητού Ίντερνετ αποδεικνύει στην πράξη πόσο αποτελεσματική στάθηκε η Κίνα στην ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών για την κάλυψη του δικτύου, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο η κινητή τεχνολογία εξελίχθηκε σε αναπόσπαστη πτυχή της καθημερινής ζωής στη χώρα.

Σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως ζουν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η οποία, άλλωστε, είναι η έδρα για τις δύο μεγαλύτερες αγορές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, την Κίνα και την Ινδία. Στα τέλη του περασμένου έτους, στην Ασία υπήρχαν 2,7 δις μοναδικοί συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή περίπου το 67% του πληθυσμού της περιοχής. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να φθάσει τα 3,2 δις (73% του πληθυσμού) μέχρι το 2025, ενώ περίπου οι μισοί νέοι συνδρομητές που προστέθηκαν την περίοδο αυτή προέρχονται από την Ινδία.

Πρωτοπορία
Ήδη, παρά την κόπωση που διαπιστώνεται, η Κίνα παραμένει η παγκόσμια υπερδύναμη στην αγορά των smartphones. Επιπλέον, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, με προεξάρχουσα την Κίνα, θα αναδειχθεί έως το 2025 σε πρωτεύουσα κόσμου για την τεχνολογία και τα δίκτυα επόμενης – πέμπτης – γενιάς (5G). Η Ασία αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη περιοχή για το 5G – παγκοσμίως – μέχρι το 2025, με κυρίαρχες αγορές την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της GSMA, οι ενεργοποιήσεις δικτύων 5G, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο, θα μεταφραστούν για την περιοχή της Ασίας σε 675 εκατ. συνδέσεις 5G έως το 2025, περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού αριθμού συνδέσεων επόμενης γενιάς, που θα υπάρχουν εκείνη την περίοδο. Η βιομηχανία του mobile στην Ασία πρόσθεσε $1,5 δις σε οικονομική αξία πέρυσι, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 5,4% του ΑΕΠ της περιοχής. Μάλιστα, η συμβολή του Mobile στο ΑΕΠ της Ασίας προβλέπεται να φθάσει τα $1,8 τρις δολάρια μέχρι το 2022. Επιπλέον, το κινητό οικοσύστημα υποστήριξε πέρυσι, άμεσα και έμμεσα, πάνω από 17 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και συνέβαλε σημαντικά στη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα, με σχεδόν $170 δις υπό τη μορφή γενικής φορολογίας.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: ΣΕΠΕ


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Επιστήμη και Τεχνολογία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio