Πελοπόννησος η… Ριβιέρα της Ανατολικής Ευρώπης;


06/04/2011 - 14:28

Η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει η Ριβιέρα της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε ο Μίλτος Καμπουρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Investors (DCI), την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε την πρόοδο των κύριων έργων της εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετά την επένδυση της Costa Navarino στη Μεσσηνία, η DCI είναι η δεύτερη εταιρεία που επενδύει σε υπερπολυτελείς υποδομές τουρισμού στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αργολίδα. Το Πόρτο Χέλι θα φιλοξενήσει το πρώτο Aman Resort με κατοικίες στην Ευρώπη και η  επίσημη λειτουργία του θα ξεκινήσει σε περίπου ένα χρόνο. Το έργο, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο κ. Καμπουρίδης.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης της DCI στην περιοχή θα ανέλθει σε 600 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός από το Aman Resort, το Porto Heli Collection, που θα καλύπτει έκταση 3,470 εκατ. τετρ. μέτρων θα περιλαμβάνει πλήθος εγκαταστάσεις όπως: παραθαλάσσιες κατοικίες, δύο ξενοδοχεία με σουίτες, διαμερίσματα, δωμάτια, σπα και κατοικίες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, ξενοδοχείο γκολφ, κέντρο ιππασίας, ακαδημία τένις κ.α.

«Ακούν Ελλάδα και φοβούνται»
Ο κ. Καμπουρίδης διευκρίνισε πάντως ότι η εξέλιξη του έργου, πέραν του Aman Resort, για το οποίο έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, θα εξαρτηθεί από το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα. «Στο εξωτερικό ακούν Ελλάδα και φοβούνται», τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της DCI. Σε αυτό το πλαίσιο, το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα θα επηρεάσει και τις προσπάθειες εδραίωσης της Πελοποννήσου ως παγκόσμιου προορισμού για πολυτελείς διακοπές, συμπλήρωσε ο κ. Καμπουρίδης. 

Έμφαση δόθηκε κατά την παρουσίαση του διευθύνοντος συμβούλου της DCI στο τρίπτυχο πολυτελή ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και μαρίνες, σε συνδυασμό με την τουριστική κατοικία. Αυτό θεωρεί ο κ. Καμπουρίδης το αποδοτικότερο σχήμα για επενδύσεις, με σκοπό να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν και να γίνει η Ελλάδα προορισμός για όλο τον χρόνο.

Κατά των επιδοτήσεων

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καμπουρίδης τάχθηκε κατά των επιδοτήσεων, ενώ σχετικά με το πρόγραμμα «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, τόνισε ότι δεν θεωρεί σημαντικά τα μέχρι σήμερα προσφερόμενα «πακέτα». Τέλος, έκανε λόγο για φιλο-επενδυτική  και φιλο-αναπτυξιακή τάση στην Αθήνα, σημειώνοντας ωστόσο πως από τις 12 χώρες όπου δραστηριοποιείται, η Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη.  

Σημειώνεται πως η DCI είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην ανάπτυξη οργανωμένων τουριστικών θέρετρων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο του real estate στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με βάση τα ίδια κεφάλαιά της.

emea.gr


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio