Παππάς: Εργαζόμαστε για την εκλογική προοδευτική συνεργασία, αλλά δεν θα έχουμε αέναη αναμονή09/07/2024 - 14:54

«Η απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί ως η ηγέτιδα και κινητήρια δύναμη σε μια προσπάθεια εκλογικής προοδευτικής συνεργασίας», δήλωσε ο , μιλώντας στον Flash FM Θεσσαλονίκης.

Προσέθεσε πως «εργαζόμαστε για αυτή την προοπτική», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα το πράξουμε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να διακηρύσσουμε ότι θα έχουμε αέναη αναμονή, ώστε να ωριμάσει ένα άλλο κόμμα και να προσέλθει στις διαδικασίες».

«Εμείς συνεχίζουμε, ανασυγκροτούμε και ενδυναμώνουμε το κόμμα μας, τείνουμε χείρα συνεργασίας στη Βουλή, στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, στην αυτοδιοίκηση και στην προοπτική της εκλογικής συνεργασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», ανέφερε.

«Σύγκλιση δεν γίνεται χωρίς τη βάση και χωρίς την ηγεσία»

Απαντώντας σε ερώτηση περί της προοδευτικής σύγκλισης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «δεν γίνεται χωρίς τη βάση, δεν γίνεται χωρίς την ηγεσία. Στη Γαλλία υπήρξε μία ηγετική πρωτοβουλία, η οποία ναι μεν ανταποκρίθηκε στη διάθεση της βάσης, αλλά η ανταπόκριση αυτή δεν υπήρχε πριν από τις ευρωεκλογές … Για να μην πιαστούμε εξαπίνης, πρέπει να κινηθούμε άμεσα», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε, επίσης, ότι «θα πρέπει να γίνει από όλες και όλους μια προσπάθεια οργανωμένης εξωστρέφειας. Να κλείσει η συζήτηση για το τι έγινε ή δεν έγινε. Και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον κόσμο. Μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέτωπο των δυνάμεων που θα τον υπερασπιστεί απέναντι στην ακρίβεια, που θα φροντίσει η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους να μη σημάνει μία τεράστια αναδιανομή της περιουσίας; Αυτά είναι τα μείζονα».

Adblock test (Why?)

Πηγή: in.gr


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio