Παγκόσμια ανάκληση για το VW Touareg 3.0 TDI λόγω «ύποπτου» λογισμικού


12/12/2017 - 18:10

H γερμανική ομοσπονδιακή αρχή μεταφορών ανακοίνωσε την παγκόσμια ανάκληση VW Touareg με κινητήρες diesel 3,0 λίτρων προδιαγραφών Euro6 καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της, εντόπισε παράνομες συσκευές παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Η ανάκληση αφορά 57.600 Touareg σε παγκόσμιο επίπεδο εκ των οποίων τα 25.800 εντοπίζονται σε γερμανικό έδαφος.

Η διενέργεια ανάκλησης για τα VW Touareg θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «φυσικό επακόλουθο» με δεδομένη την ανάκληση 22.000 πετρελαιοκίνητων Porsche Cayenne, την οποία ο όμιλος VW είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο καθώς τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική αλλά και το ίδιο μοτέρ 3.0 TDI, o οποίος έχει εξελιχθεί από την Audi.

Παράλληλα η VW ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη διακοπή διάθεσης του T6 Μultivan καθώς διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εκδόσεις diesel υπερέβαιναν το μέγιστο όριο εκπομπών οξειδίου του αζώτου.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά το Touareg, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει ο όμιλος VW, έχουν γίνει οι απαραίτητες μετατροπές στη γραμμή παραγωγής του μοντέλου προκειμένου να μην προκύψουν και στο μέλλον ανάλογα ζητήματα, ενώ στα προς ανάκληση οχήματα, θα πραγματοποιηθεί αναβάθμιση λογισμικού η οποία θα το επαναφέρει στη «νομιμότητα».

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες 2, 3, 4 τροχοί

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio