Ο Σέργκεϊ Μπριν της Google «κατασκευάζει αερόπλοιο»


27/04/2017 - 08:56

Ο Λάρι Πέιτζ ασχολείται με ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως ο κολλητός του
Σέργκεϊ Μπριν
θέλει κι αυτός να πετάξει: ο συνιδρυτής της Google έχει
αρχίσει να κατασκευάζει ένα γιγάντιο αερόπλοιο σε πρώην υπόστεγο της
NASA στην Καλιφόρνια – κανείς όμως δεν ξέρει αν πρόκειται για χόμπι ή για
δουλειά.

Ο μεταλλικός σκελετός του ζέπελιν ήδη έχει γεμίσει το Στέγαστρο 2 του Κέντρου Ερευνών «Έιμς» της NASA, αποκαλύπτουν στο Bloomberg τέσσερις πηγές που «γνωρίζουν για το πρότζεκτ».

Τα στέγαστρα του «Έιμς» βρίσκονται κοντά στα κεντρικά γραφεία της Google στη Σίλικον Βάλεϊ και έχουν ενοικιαστεί από την εταιρεία για 1,6 δισ. δολάρια.

Ωστόσο η ανάπτυξη του αερόπλοιου είναι προσωπικό σχέδιο του Πέιτζ δεν εντάσσεται στις δραστηριότητες του ομίλου Alphabet στον οποίο ανήκει πλέον η Google.

Ο Μπριν αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα στο Bloomberg, όπως συνέβη και με τον επικεφαλής του σχεδίου, το πρώην στέλεχος της NASA Άλαν Γουέστον.

Ο Γουέστον είχε δηλώσει παλαιότερα ότι τα αερόπλοια θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά το κόστος μεταφοράς προϊόντων. Για την ίδια ιδέα, εξάλλου, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Amazon.

Και ενώ ο Μπριν ασχολείται με τα αερόπλοια, ο έτερος συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ, σήμερα πρόεδρος της Alphabet, χρηματοδοτεί σιωπηλά δύο εταιρείες που αναπτύσσουν ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Μία από τις δύο νεοσύστατες εταιρείες, η Kitty Hawk, παρουσίασε τη Δευτέρα βίντεο που δείχνει ένα ιπτάμενο μονοθέσιο όχημα να πετά πάνω από μια λίμνη.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Επιστήμη και Τεχνολογία

Σχολιάστε το άρθρο

*Σχεδιασμός από MOD creative studio