Ο Έλον Μασκ επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο Dogecoin


13/05/2022 - 08:14

Το Bitcoin, το Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα ανέκαμψαν μετά από ένα γενικότερο κραχ που εξαφάνισε σχεδόν 1 τρισ. δολάρια από τη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin έχει σημειώση άνοδο περίπου 10% από τότε που έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα ενός χρόνου, σκαρφαλώνοντας ξανά πάνω από τα 30.000 δολάρια. Εν τω μεταξύ, το Εthereum και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του έχουν σημειώσει άνοδο μεταξύ 15% και 25%.

Τώρα, ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και μακροχρόνιος υποστηρικτής του Dogecoin, Έλον Μασκ εξέφρασε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στον ανταγωνιστή του Bitcoin που βασίζεται σε ένα meme βοηθώντας την τιμή του να αναπηδήσει κατά περίπου 20%.

Τον περασμένο μήνα, ο Musk δήλωσε ότι θα στοχεύσει τις απάτες κρυπτονομισμάτων και τα bots αν καταφέρει να κάνει το Twitter ιδιωτικό και πρότεινε επίσης ότι η συνδρομή του Twitter Blue θα μπορούσε να καταβάλλεται σε Dogecoin.

«[Το dogecoin] έχει δυνατότητες ως νόμισμα», έγραψε ο Musk στο Twitter, απαντώντας στον συνδημιουργό του Dogecoin Billy Markus που είχε γράψει: «Ο λόγος που μου αρέσει το Dogecoin είναι επειδή ξέρει ότι είναι ηλίθιο». «Μου αρέσει που κάτι ηλίθιο μπορεί επίσης να έχει χρησιμότητα και να είναι επιτυχημένο», πρόσθεσε ο Markus.

Η τιμή του Dogecoin σημείωσε άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες μετά την είδηση της προσφοράς 44 δισ. δολαρίων του Musk για την ιδιωτικοποίηση του Twitter, λόγω των προσδοκιών ότι ο Μασκ θα μπορούσε να προχωρήσει στην ενσωμάτωση του Dogecoin στο Twitter, χρησιμοποιώντας το ενδεχομένως για πληρωμές στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, το Dogecoin έχει πέσει σχεδόν 90% από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 70 σεντς εν μέσω ενός ράλι που τροφοδοτήθηκε από τον Musk και τους επενδυτές υψηλού προφίλ πέρυσι.

Το Dogecoin, που βρίσκεται και πάλι στην πρώτη δεκάδα των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap, είχε καταρρεύσει αυτή την εβδομάδα μαζί με το Βitcoin, το Εthereum και άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς μια »τέλεια καταιγίδα» αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η συρρίκνωση του τεράστιο ισολογισμού των 9 τρισ. δολαρίων, καθώς και μια μεγάλη κατάρρευση των Stablecoins που οδήγησαν τα κρυπτονομίσματα σε ελεύθερη πτώση.

Ο πανικός εξαπλώθηκε γρήγορα στους traders και τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων αφού το αλγοριθμικό stablecoin terraUSD αξίας 18 δισ. δολαρίων έχασε τη σύνδεσή του με το δολάριο, σχεδόν μηδενίζοντας την τιμή του Luna.

Tο μεγαλύτερο Stablecoin, το Tether φάνηκε επίσης να χάνει για λίγο την αξία του στο 1 δολάριο, προκαλώντας φόβους ότι το κραχ του Βitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου.

Adblock test (Why?)

Πηγή: capital


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio