Οργή ΚΝΕ και ΜέΡΑ25 για την δικαστική απόφαση που αφήνει ελεύθερο τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά


19/12/2022 - 17:07

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση, εκφράζουν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς για την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε το 16χρονο ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι

«Αποδεικνύεται -γι’ άλλη μια φορά- ότι η όξυνση της καταστολής και η αστυνομική αυθαιρεσία μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι» σχολίασε η ΚΝΕ, σχόλιο το οποίο αναπαράγει στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το ΚΚΕ και εκφράζει την απαίτηση για άμεση τιμωρία όλων των ενόχων για το θάνατο του 16χρονου ρομά.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο ρομά Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί μόνο οργή και αγανάκτηση.

»Αποδεικνύεται -γι’ άλλη μια φορά- ότι η όξυνση της καταστολής και η αστυνομική αυθαιρεσία μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι. Είναι συστατικά στοιχεία ενός κράτους που είναι εχθρικό προς τον λαό. Το ίδιο ισχύει και για την αστική δικαιοσύνη, που την ίδια ώρα που ελευθερώνει με συνοπτικές διαδικασίες τον αστυνομικό, δικάζει εργάτες και συνδικαλιστές, που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σέρνει μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε «διαδηλωτοδικεία» κ.ά.

»Απαιτούμε την άμεση τιμωρία όλων των ενόχων για τον θάνατο του 16χρονου ρομά».

Συντάσσεται με την πολιτική της κυβέρνησης

Η Δικαιοσύνη δυστυχώς επέλεξε να συνταχθεί με την πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για ατιμωρησία της αστυνομίας, επισημαίνει από την δική του πλευρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη έχει ως εξής:

«Η απόφαση να αφεθεί τελικά ελεύθερος ο δολοφόνος αστυνομικός του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από τη Θεσσαλονίκη, μας πλημμυρίζει θλίψη και οργή. Η Δικαιοσύνη, δυστυχώς, για άλλη μία φορά, επέλεξε να συνταχθεί με την πολιτική της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για ατιμωρησία της Αστυνομίας, μια πολιτική που δυστυχώς πληρώσαμε ακριβά μετά και την προηγούμενη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

»Οι δικαστικές αρχές, αντί να επιδείξουν την αποφασιστικότητα που δεν επιδεικνύει η Μητσοτάκης Α.Ε. απέναντι στα πάμπολα πλέον φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, δείχνουν κι αυτές από την πλευρά τους τον δρόμο που έδειξε και ο Υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, όταν επισκέφτηκε τους δολοφόνους αστυνομικούς του Νίκου Σαμπάνη για να τους στηρίξει δημόσια, οπλίζοντας το χέρι των επόμενων δολοφόνων, που δεν δίστασαν να ρίξουν στο κεφάλι σε ένα άοπλο ανήλικο παιδί για 20 ευρώ απλήρωτης βενζίνης. Απέναντι σε αυτά τα ρατσιστικά εγκλήματα της ΕΛ.ΑΣ. εμείς συνεχίζουμε να απαιτούμε «ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ».

Adblock test (Why?)

Πηγή: in.gr


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio