Οι Alfa Romeo Stelvio και Giulia "θύματα" εργοστασιακού λάθους


05/01/2018 - 00:54

Ένα λάθος κατά τη διαδικασία παραγωγής το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη έως μηδενική απόδοση και βλάβη του συστήματος πέδησης των Stelvio και Giulia οδηγεί την Fiat Chrysler Automobiles στην ανάκληση 307 μονάδων από αμφότερα τα μοντέλα -αρχικά τουλάχιστον- μόνο στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στην αμερικανική αρχή η οποία είναι υπεύθυνη για τα ζητήματα ασφάλειας των αυτοκινήτων (NHTSA), ως λόγος της ανάκλησης αναφέρεται ότι oι Stelvio και Giulia οι οποίες κατασκευάστηκαν μεταξύ 14 και 23 Νοεμβρίου 2017 στο εργοστάσιο του Cassino στην Ιταλία, «ενδέχεται να έχουν εφοδιαστεί με υγρό φρένων το οποίο δεν είναι συμβατό με το σύστημα πέδησης».

Για την ακρίβεια, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, και αφού δύο αυτοκίνητα απέτυχαν στις εργοστασιακές δοκιμές ελέγχου πέδησης, εμφανίζοντας περιορισμένη απόκριση στο πεντάλ φρένου, αντί του ενδεδειγμένου υγρού φρένων χρησιμοποιήθηκε λιπαντικό.

Μετά από τις έρευνες που διεξήχθησαν, αποκαλύφθηκε ότι αιτία για το κάπως ασυνήθιστο λάθος αποτέλεσε η εξίσου παράδοξη «συνύπαρξη» δοχείων με υγρά φρένου και λιπαντικού για το σύστημα μετάδοσης, στην ίδια παλέτα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει η Fiat-Chrysler, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση και ότι δεν επηρεάζεται κανένα άλλο όχημα πέραν των Stelvio και Giulia που έχουν κατασκευαστεί το συγκεκριμένο διάστημα διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά της αμερικανικής -προς το παρόν- ανάκλησης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου ενώ όσοι ιδιοκτήτες έχουν αντιμετωπίσει ήδη πρόβλημα και έχουν προβεί σε επισκευή, μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για να αποζημιωθούν από τον όμιλο FCA.

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες 2, 3, 4 τροχοί

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio