Οι πραγματικές νοικοκυρές της Αθήνας… a la ANT1


12/05/2011 - 00:57


του Νίκου Κανάκη

«The real housewives of Athens» ή σε απλή μετάφραση «οι πραγματικές νοικοκυρές της Αθήνας» είναι το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα – reality του Αnt1.

H Αννίτα Ναθαναήλ, η Φώφη Μαστροκώστα, η Χριστίνα Παππά, η Ιωάννα Σουλιώτη, η Τζο Τόγκου και η Ορθούλα Παπαδάκου είναι οι κατά την άποψη των ιθυνόντων του καναλιού αντιπροσωπευτικές και πραγματικές νοικοκυρές της Αθήνας.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτό προβάλλει την χλιδάτη ζωή των έξι κυριών αυτών με τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τα υπερπολυτελέστατα σπίτια με τις τεράστιες πισίνες και γενικότερα την glamorous ζωή τους, σε μια εποχή που τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία, μέρα με τη μέρα, επιχειρήσεις που πτωχεύουν και ανθρώπους που κάνουν ως και τρεις δουλειές για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Κατά την άποψη του Αnt1 το τηλεοπτικό αυτό πρόγραμμα εντάσσεται στα ψυχαγωγικά προγράμματα, αν και κατ’ με θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μια επιμορφωτική και εκπαιδευτική εκπομπή, διότι δίνει την δυνατότητα στον τηλεθεατή να μάθει πως γίνεται ένα μανικιουρ, ένα πεντικιουρ, μια σύσφιξη σώματος…

Τα προβλήματα, δηλαδή, των κατά τα άλλα πραγματικών νοικοκυρών είναι πώς θα χτενίσουν τα μαλλιά τους, τι χρώμα θα βάψουν τα νύχια τους και ποιό από τα εκατοντάδες φορέματα θα φορέσουν στην νυχτερινή τους έξοδο.

Μακάρι, όλος ο κόσμος να είχε τέτοιου είδους προβλήματα, διότι είναι απολύτως φυσιολογικό και κατανοητό το πρόβλημα να σου σπάει το νύχι και εξαιτίας αυτού να νιώθεις ότι δεν θα σου πάει καλά η μέρα και να πηγαίνεις εκείνη την ώρα στην αισθητικό σου για να στο περιποιηθεί, όπως έκανε σε ένα πρόσφατο επεισόδιο η Αννίτα Ναθαναήλ.

Δεν είναι έντιμο και αξιοπρεπές για ένα μεγάλο κανάλι σαν τον Αnt1 να προωθεί τέτοιου είδους προγράμματα για να έχει τηλεθέαση. Δεν ενδιαφέρει τον απλό τηλεθεατή η καθημερινότητα των κυριών αυτών, γιατί πολύ απλά καμία τους δεν αντιπροσωπεύει στο ελάχιστο τη μέση Ελληνίδα νοικοκυρά και επιπλέον έχει σημαντικότερα προβλήματα που τον απασχολούν από το αν χωρίζει η Φώφη Μαστροκώστα!
Η ειρωνεία σε όλη την υπόθεση είναι το γεγονός, ότι  όταν ακούνε τα σχόλια των τηλεκριτικών προσβάλλονται και παρεξηγούνται.
Ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία δεν είναι όταν πιστεύουν οι ίδιες ότι αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές νοικοκυρές; Είναι άσχημο και παντελώς αδιάφορο να εκθέτει κάποιος την προσωπική του ζωή και να πληρώνεται κιόλας για αυτό που κάνει.

Και οι έξι «real housewives  of Athens» δήλωσαν σε πρόσφατες συνεντεύξεις, ότι δείχνουν στον κόσμο κάτι όμορφο, κάτι ωραίο για να περάσει καλά και επίσης ότι δείχνουν τις ζωές τους λίγο πιο ωραιοποιημένες.
Με τέτοια τηλεοπτικά προγράμματα, δυστυχώς, το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης κρίνεται αυστηρά αβέβαιο και πρέπει κάποτε όλα τα στελέχη των καναλιών να μπουν στη διαδικασία να καταλάβουν και να ερμηνεύουν καλύτερα τον όρο της ψυχαγωγίας!


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Άρθρα της Πόλις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio