Οι γυναίκες ονειρεύονται έναν πλούσιο άνδρα


25/01/2011 - 14:38

Οι γυναίκες εξακολουθούν, ακόμα και στις μέρες μας, να θέλουν να παντρευτούν άνδρες οι οποίοι είναι καλύτερα μορφωμένοι από εκείνες, ενώ είναι σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από αυτές.

Η ιδέα ότι οι γυναίκες απεχθάνονται να εξαρτώνται οικονομικά από τους άνδρες, δεν είναι παρά ένας μύθος, σύμφωνα με την Dr Catherine Hakim από την Οικονομική σχολή του Λονδίνου, που έχει εξαπλωθεί και προσπαθεί να πείσει και τις ίδιες.

«Μετά από δεκαετίες εκστρατειών για την ισότητα των δύο φύλλων, πολλές γυναίκες σήμερα, το βρίσκουν πολύ δύσκολο να παραδεχθούν ότι θα προτιμούσαν να είναι νοικοκυρές, από το να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Παρά τα 40 χρόνια μεταρρυθμίσεων για την προώθηση της ισότητας στην εργασία, η οικονομική εξάρτηση της γυναίκας από τον άντρα, δεν έχει αλλάξει καθόλου», παρατηρεί η Dr Catherine Hakim.

Η επιθυμία των γυναικών να παντρευτούν έναν πιο καλά μορφωμένο και σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από εκείνες άντρα, εξακολουθεί να υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αν και δεν γίνεται φανερά λόγος για αυτό. Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες δεν παραδέχονται ότι θέλουν έναν τέτοιο γάμο, αν και οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο. Ως εκ τούτου, διατείνονται ότι σημαντικότερη είναι η καριέρα τους και ο γάμος έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό της ζωής τους, αν και στην πραγματικότητα θα ήθελαν να πουν… το αντίθετο!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι, τελικά η μητέρα κάθεται τις περισσότερες ώρες στο σπίτι με τα παιδιά και όχι ο άνδρας, που αν και πλέον βοηθάει – στο εξωτερικό τουλάχιστον – σε κάποιες δουλειές του σπιτιού, τελικά μένει πιο πολλές φορές μέχρι αργά στη δουλειά, σε σχέση με την εργαζόμενη σύντροφό του.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Άρθρα της Πόλις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio