Νιγηρία: Διάψευση απειλών


19/01/2011 - 10:54

Eνοπλη οργάνωση διέψευσε σήμερα ότι απείλησε με επιθέσεις σε δεξαμενές, αποθήκες καυσίμων και βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο και είπε ότι ερευνά πώς η προειδοποίηση για επιθέσεις εστάλη από την ηλεκτρονική της διεύθυνση.

    Η απειλή που διατυπώθηκε χθες Τρίτη κι έκανε λόγο για επικείμενη "βίαιη επίθεση" οδήγησε το στρατό στο να απευθύνει έκκληση προς τις πετρελαϊκές εταιρίες — συμπεριλαμβανομένων των διυλιστηρίων και των εταιριών διανομής πετρελαίου- να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις τους.

    "Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) διαψεύδει την πρόσφατη προειδοποίηση για επίθεση στον πετρελαϊκό τομέα", αναφέρει η οργάνωση σε email της που εστάλη από την ίδια διεύθυνση και με το ίδιο ψευδώνυμο "Τζόμο Γκμπόμο".

    "Θα ερευνήσουμε την υπόθεση και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτό στο μέλλον", είπε η οργάνωση και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις της θα αφορούν μόνο την ανάληψη της ευθύνης επιθέσεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει.

    Η οργάνωση MEND ήταν επί σειρά ετών η κυριότερη ένοπλη οργάνωση στο Δέλτα του Νίγηρα και πραγματοποιούσε επιθέσεις σε πετρελαιαγωγούς. Αλλά το 2009 διασπάστηκε και δεν είναι σαφές ποιό σκέλος της ελέγχει την ηλεκτρονική της διεύθυνση.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio