ΝΔ: Σύγκληση της ΚΟ μετά το «δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα» ζητά ο Μ. Σαλμάς από τον Κ. Μητσοτάκη10/06/2024 - 18:13

Πριν ακόμα καταλαγιάζει ο «κουρνιαχτός» των ευρωεκλογών ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητά να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Το αίτημα γίνεται προκειμένου «να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος για την παράταξή μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Οφείλουμε να δώσουμε μια σοβαρή απάντηση στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που είχε επέλεξαν να απέχουν είτε να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική» προσθέτει.

Χαμηλές «πτήσεις»

Ο μεγάλος ηττημένος της χθεσινής εκλογικής μάχης ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφοντας απώλειες περί του 1 εκατομμυρίου ψηφοφόρων μέσα σε έναν χρόνο από την τελευταία εκλογική μάχη.

Η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε 13 ποσοστιαίες μονάδες από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και σχεδόν πέντε από τις ευρωεκλογές του 2019

Συγκεκριμένα, η κυβερνώσα παράταξη συγκέντρωσε λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους (1.125.602 ψήφους), τη στιγμή που στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 είχε συγκεντρώσει 2.115.311 και στις ευρωεκλογές του 2019 περί τις 1.873.137 ψήφους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει τον εκλογικό στόχο της ΝΔ στο 33%, με το τέλος της καταμέτρησης να τον βρίσκει 4,7% κάτω από αυτό το ποσοστό, που μεταφράζεται περί τις 200.000 ψηφοφόρους.

Από τη μελέτη των απόλυτων αριθμών των ψήφων των κομμάτων εξάγεται το συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ απείχαν και δεν «μετακόμισαν» σε άλλα κόμματα.

Adblock test (Why?)

Πηγή: in.gr


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio