Νέο βιβλίο για τον Τραμπ από τον βετεράνο δημοσιογράφο που αποκάλυψε το σκάνδαλο Watergate


05/09/2018 - 23:18

Το νέο βιβλίο του βετεράνου Αμερικανού δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ με τίτλο «Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» («Fear: Trump in the White House») ταράζει τον Λευκό Οίκο.

Ο Γούντγουορντ που μαζί με τον Καρλ Μπερνστάιν, αποκάλυψαν το σκάνδαλο Watergate αναγκάζοντας σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, περιγράφει στο 448 σελίδων βιβλίο του ότι πολλοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου αγνοούν συχνά τις εντολές του προκειμένου να περιορίσουν την επικίνδυνη συμπεριφορά του, συνεπώς και τις καταστροφικές συνέπειες της, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιβλαβείς τόσο για τον ίδιον τον πρόεδρο όσο και για τη χώρα.

Αποσπάσματα του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, δημοσίευσε η Washington Post.

Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου το βιβλίο είναι «fake news», ενώ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σχολίασε, κατά την προσφιλή του συνήθεια, με ανάρτησή του στο Twitter ότι οι δηλώσεις που στο βιβλίο αποδίδονται στον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και άλλους «είναι κατασκευασμένα ψεύδη, μια εξαπάτηση του κόσμου».

Το βιβλίο σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός προέδρου ακαλλιέργητου, ευέξαπτου και παρανοϊκού, τον οποίο οι υπουργοί και οι συνεργάτες του μοχθούν σε μόνιμη βάση να τον ελέγξουν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

O Γούντγουορντ περιγράφει επίσης την απογοήτευση που αισθάνεται ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, ο οποίος φέρεται να είπε. «Είναι ηλίθιος. Είναι μάταιο να προσπαθείς να τον πείσεις για ο,τιδήποτε», ενώ ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αποσπάσματα είναι αυτό στο οποίο ο υπουργός Άμυνας Τζειμς Μάτις, μετά από μια συνάντηση του Τραμπ και των συμβούλων του σε θέματα εθνικής ασφάλειας με θέμα τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο, φέρεται να είπε εξοργισμένος σε συνεργάτες του ότι ο πρόεδρος συμπεριφέρεται «σαν μαθητής του δημοτικού».

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio