Νέα Υόρκη: Ανοίγει το πρώτο νόμιμο πρατήριο μαριχουάνας πριν το τέλος του έτους21/12/2022 - 21:08

Το πρώτο νόμιμο που θα πουλά μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση στη Νέα Υόρκη πρόκειται να ανοίξει στις 29 Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας την πολυαναμενόμενη έναρξη μιας βιομηχανίας κάνναβης που θα μπορούσε να γίνει μια από τις πιο προσοδοφόρες στις ΗΠΑ.

Η Κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Housing Works, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στο Μανχάταν που εξυπηρετεί ασθενείς με HIV και AIDS, θα είναι το πρώτο από τα 36 πρόσφατα αδειοδοτημένα πρατήρια που θα ξεκινήσουν την πώληση κάνναβης στο ευρύ κοινό. Να σημειωθεί ότι δεκάδες παράνομα καταστήματα βρίσκονται ήδη σε λειτουργία εδώ και μήνες.

Η ανακοίνωση έγινε ένα μήνα αφότου το κρατικό συμβούλιο ελέγχου κάνναβης έκανε ένα τεράστιο βήμα για τη δημιουργία μιας νόμιμης αγοράς για τη μαριχουάνα με την έκδοση του πρώτου γύρου αδειών. Τους επόμενους μήνες, το κράτος αναμένεται να εκδώσει επιπλέον 139 άδειες, με περίπου 900 αιτούντες να περιμένουν να μάθουν την τύχη τους.

«Η βιομηχανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται από εδώ, δημιουργώντας ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς σε κάθε γωνιά της πολιτείας της Νέας Υόρκης με έσοδα που κατευθύνονται στα σχολεία μας και αναζωογονούν τις κοινότητες», δήλωσε η Χότσουλ

Η νομιμοποίησε την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας τον Μάρτιο του 2021.

Η Housing Works, η οποία εξυπηρετεί επίσης άστεγους και πρώην φυλακισμένους, ήταν ένας από τους οκτώ μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μεταξύ των αρχικών δικαιούχων.

«Αυτή η ευκαιρία όχι μόνο θα δώσει στην ομάδα μας τους πόρους για να προωθήσει τη συνολική μας αποστολή, αλλά και για να παρουσιάσει και να αναδείξει προϊόντα που προέρχονται από ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+, φυλετικές μειονότητες και γυναικείες μάρκες κάνναβης σε όλη την πολιτεία», δήλωσε ο Τσαρλς Κινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Housing Works.

 Πηγή: Associated Press

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio