Νέα συνεργασία Toyota και Uber στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης (;)


17/03/2018 - 05:02

Διευρευνητικές επαφές για μια ενδεχόμενη συνεργασία στο μέτωπο της αυτόνομης οδήγησης φέρονται να διενεργούν στελέχη των Toyota με στελέχη της Uber σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei.

Αντικείμενο της συνεργασίας θα αποτελέσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ένταξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της αμερικανικής φίρμας σε κάποιο από τα minivan των Ιαπώνων προκειμένου να πραγματοποιηθούν δοκιμές και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και για τις δύο πλευρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία εξελίσσει το «δικό της» σύστημα αυτόνομης οδήγησης έχει ήδη συνεργασίες για αυτόν τον σκοπό με εταιρείες τεχνολογίας αλλά και με την Uber, ανταλλάσσοντας χρήσιμα δεδομένα, ενώ έχει δηλώσει επανειλημμένα «ανοιχτή» σε νέες συνεργασίες σε τεχνολογικό επίπεδο.

«Ανταλλάσσουμε πολύ συχνά δεδομένα με την Uber σε σχέση με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης» σχολίασε εκπρόσωπος της Toyota, σημειώνοντας ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σε σχέση με την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota ανακοίνωσε τον Ιανουάριο τη συνεργασία της με την Uber προκειμένου να συνδιαμορφώσουν νέες υπηρεσίες μετακίνησης και μεταφορών με βάση την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα η ιαπωνική φίρμα προσφέρει και προνομιακούς όρους για το leasing οχημάτων σε οδηγούς της Uber ενώ φέρεται να διατηρεί και μερίδιο στην αμερικανική εταιρεία το ύψος του οποίου ωστόσο δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά την Uber, η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη συμπράξει με την Volvo Cars και την Daimler AG χρησιμοποιώντας οχήματά τους για την πραγματοποίηση δοκιμών που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει και στη δημιουργία νέων υπηρεσιών μεταφορών και μετακίνησης.

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες 2, 3, 4 τροχοί

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio