Νέα διάκριση για το Nissan Leaf


18/12/2017 - 22:38

Η νέα γενιά του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Nissan προσθέτει στο παλμαρέ του ένα ακόμα βραβείο εγνωσμένου κύρους, αποσπώντας τον τίτλο του καλύτερου μικρού οικογενειακού αυτοκινήτου στο βρετανικό θεσμό Next Green Car, το οποίο μάλιστα του αποδίδεται πριν καν ξεκινήσει την εμπορική του πορεία.

O θεσμός Next Green Car, επιβραβεύει κάθε χρόνο τα καλύτερα «πράσινα» οχήματα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ οι νικητές επιλέγονται, βάσει οκτώ κατηγοριών αξιολόγησης, από έναν κατάλογο που περιλαμβάνει 32 διαφορετικά μοντέλα από 18 κατασκευαστές.

Οι φιναλιστ του θεσμού καλύπτουν επτά διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων και αξιολογούνται βάσει των περιβαλλοντικών τους περγαμηνών καθώς και σε συνάρτηση με τις επιδόσεις αλλά και το κόστος τους. Εκτός των προαναφερθέντων κριτηρίων οι κριτές συνεκτιμούν παράλληλα την καταλληλότητα του οχήματος για τον προοριζόμενο σκοπό, την απήχησή τους στην αγορά, καθώς και την σχέση ποιότητας- τιμής.

Σε ό,τι αφορά το Nissan Leaf, αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με τη βελτιωμένη αυτονομία του η οποία ανέρχεται σε 380 χλμ., την ξεχωριστή σχεδίαση και τις προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης που διαθέτει μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης της Nissan ProPilot.

Ενδεικτικό της τεχνολογικής υπεροπλίας του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Nissan, είναι ότι πριν μόλις ένα μήνα το Leaf είχε αποσπάσει και το βραβείο Καλύτερης Καινοτομίας της Ένωσης Τεχνολογιών Καταναλωτών στις ΗΠΑ.

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες 2, 3, 4 τροχοί

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio