Μύρισε θάλασσα στο τραπέζι μας


05/04/2021 - 16:02

Γαρίδες με τζίντζερ και χούμους
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 20΄ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

Για το χούμους
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς

200 γρ. ταχίνι
2 λεμόνια, τον χυμό
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
½ πρέζα πιπέρι

1 πρέζα αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
250 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά, για το σερβίρισμα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τις γαρίδες
500 γρ. γαρίδες
2 δαφνόφυλλα
λίγους κόκκους μαύρου πιπεριού
1 μικρό κρεμμύδι
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

Για τη μαρινάδα των γαρίδων
5 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ + λίγο ξύσμα
½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
λίγα φυλλαράκια φρέσκο μαϊντανό ή
κόλιανδρο ψιλοκομμένο
λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ανθό αλατιού, πιπέρι λευκό

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: protothema


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*



Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio